Економіка

Житомирським підприємцям нагадують про перереєстрацію РРО у зв’язку з перейменуванням вулиць, процедура безкоштовна

11 May 2016, 12:46

У разі перейменування вулиці, внаслідок чого змінюється адреса господарської одиниці, власник відповідного приміщення має привести свої установчі документи, документи на господарську одиницю та інші документи у відповідність із вимогами законодавства.

Про це Житомир.info повідомив сектор комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби в Житомирській області.

«Головне управління ДФС у Житомирській області повідомляє, що у реєстраційному посвідченні реєстратора розрахункових операцій (на підставі поданих суб'єктом господарювання документах на господарську одиницю) вказується інформація про господарську одиницю, для якої призначений РРО, зокрема, адреса господарської одиниці. При цьому РРО може застосовуватись тільки в тій господарській одиниці, яка зазначена в реєстраційному посвідченні», - повідомляють у податковій.

У разі зміни даних в реєстраційному посвідченні суб'єкт господарювання подає до органу ДФС за місцем реєстрації реєстратора розрахункових операцій (РРО) реєстраційну заяву з позначкою «Перереєстрація» із зазначенням причини перереєстрації та реєстраційне посвідчення.

Заява подається протягом 5 робочих днів, що настають за днем, коли виникли зміни або інші підстави для заміни реєстраційного посвідчення, тобто, після внесення змін до документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці.

«Зазначена норма передбачена «Порядком реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги)» затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 28.08.13 № 417 та роз’яснена листом ДФС України від 06.04.2016 р.», - інформують податківці.

У секторі комунікацій ГУ управління Державної фіскальної служби в Житомирській області уточнили, що в Житомирі з моменту прийняття рішення про перейменування вулиць перереєстрували 31 РРО, але не обов’язково всі випадки - через зміну назви вулиці.

Також у прес-службі запевнили, що процедура перереєстрації безкоштовна. У підприємців, які порушать термін перереєстрації, можуть виникнути складнощі при отриманні ліцензії на підакцизні товари. У разі перевірки можуть виявити невідповідність адреси господарської одиниці.

Як повідомляв Житомир.info, 19 лютого в Житомирі перейменували 87 вулиць і провулків. У березні 2016 року ДФС у Житомирській області розповіла, що робити власникам підприємств після перейменування вулиць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі