Політика

Прийняття законів, розроблених урядом Арсенія Яценюка, допоможе деофшорізувати бізнес в Україні, - Вадим Кривенко

11 May 2016, 13:45

Питання офшоризації бізнесу в Україні стоїть гостро як ніколи. Тому, надзвичайно важливо, виважено підходити до розуміння того, що не всі, хто користуються послугами офшорних компаній «вороги держави». На те, у підприємців може бути ряд причин, головна з яких - недосконала законодавча база, яка змушує малий та середній бізнес виводити свої кошти за кордон.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Вадим Кривенко в ефірі одного з телеканалів.

«На сьогодні, питання офшоризації бізнесу в Україні викликає безліч негативних відгуків та невдоволень як серед населення так і у представників владних інститутів. «Вороги України» - саме так називають власників офшорних компаній. Але я впевнений, що до цієї теми потрібно підходити більш серйозно та виважено. Так, якщо користування послугами  таких компаній покликане лише з метою ухилення від сплати податків, тоді ці підприємці мають бути притягнуті до відповідальності. Але, є й інша сторона цієї ж справи, про яку не потрібно забувати. Річ у тому, що засновниками офшорних компаній стають не тільки олігархи, але й представники малого та середнього бізнесу. Причиною цьому є недосконалість деяких законів України, які не відповідають міжнародним стандартам та мають спірні пункти», - розповів Вадим Кривенко.

На думку народного обранця, вирішенням даної проблеми, може стати тільки підтримка новим урядом законів, розроблених під час роботи Арсенія Яценюка на посаді прем’єр-міністра, адже вони відповідають усім міжнародним стандартам та нормам.

«Вирішенням цього гострого питання вже займалося Міністерство економічного розвитку і торгівлі України за часів роботи Арсенія Яценюка на посаді прем’єр-міністра. Саме тоді, була напрацьована низка економічних законів, наближених до міжнародних стандартів. Частина цих законів вже прийнята, інша – поки що ні, і саме підтримання урядом даних законопроектів є єдиним виходом у боротьбі із так званим «вимиванням» коштів з України в інші держави. Ґрунтовна законна та правова база – ось те, що змусить чесних підприємців відмовитися від офшорних компаній, на користь українських. Тільки така альтернативна пропозиція, а не огульні та декларативні заборони, зможуть задовольнити інтереси та вимоги бізнесу. Тому, сподіваюсь, що цю думку підтримає більшість депутатів Верховної Ради та продовжить політику із розв’язання питання офшорів, яку започаткував уряд під керівництвом Арсенія Петровича», - наголосив народний депутат.

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі