Влада

Громада Довжика відмовилася від послуг перевізника Іваницької, - начальник управління Житомирської ОДА

12 May 2016, 16:04

Скандальний маршрут №102 «Житомир-Довжик» так і залишається без офіційного перевізника: ПП «Іваницька Т. В.», яка єдина подала документи на цей маршрут, відмовилася від участі  у конкурсі через офіційне звернення громади Довжика Житомирського району з проханням не допустити її до перевезення.

Про це у коментарі Житомир.info розповів начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк.

«Було офіційне звернення від громади Довжика про те, щоб не допустити до перевезень пані Іваницьку. Вона подала документи на участь в конкурсі на 102-й маршрут і мала намір та можливість забезпечувати перевезення на цьому маршруті. У день відкриття конвертів (7 квітня 2016 року – ред.) я мусив надати конкурсному комітету інформацію і запитати у пані Іваницької, чому громада Довжика не хоче, щоб вона там працювала. Вона була цим дуже здивована, сказала: «Я не можу знати, але, раз я ще не стала до роботи і громада вже не хоче мене, тоді я знімаю свою кандидатуру і відмовляюся від участі в цьому конкурсі», - розповів Роман Крисюк.

Жителі Довжика кажуть, що збирали підписи за те, щоб продовжити до села маршрут № 47 або №26, і були здивовані, коли дізналися, що підписалися за відмову іншому перевізнику. Нагадаємо, на маршруті №102 працювали два перевізника – ПП Дорогов та ТОВ «Залізний пегас».

Згідно з даними, опублікованими на офіційному сайті Житомирської мерії, за ТОВ «Залізний пегас», директор - житель с. Піски Житомирський району Бобер Ігор Васильович, числиться також міський маршрут №27 «Генерала Потапова – Комбінат силікатних виробів». У ПП Іваницької в Житомирі два маршрути - № 8 «кооператив «Восход» – Малинська» та № 25 («Саєнка – Корбутівка»). Перевізником на маршруті №26 («Богунія – М’ясокомбінат») є ТДВ «Житомирське АТП 11827», директор Белявський В. В., маршруту №47 («Богунія – майдан Путятинський») - ПП «Шеріфф», директор Янчук  Олександр Леонідович.

Зі слів Романа Крисюка, зараз 102-й маршрут обслуговує перевізник Дорогов Юрій Борисович, у Довжик заїжджає 3 його маршрутки.

«Ми плануємо проведення нового конкурсу, однак з датою ще не визначилися. Оголошення готується, крім того, відбуваються зміни у складі конкурсного комітету. Якщо є перевізники, які бажають обслуговувати маршрут «Житомир-Довжик» по 3-м графікам, то вони можуть звернутися в управління для укладання тимчасового договору на підставі того, що договір з попереднім перевізником був розірваний», - сказав начальник управління. Він уточнив, що на маршруті має бути 3 машини, які щодня мають забезпечити по 10 рейсів.

Як повідомляв Житомир.info, жителі Довжика ще з 2008 року скаржаться на незадовільний графік руху маршруту №102. На початку 2016 року, після чергової скарги сільради про те, що маршрутки їздять незадовільно, управління транспорту пообіцяло змінити перевізників. 7 квітня цього року відбувся конкурс на обслуговування маршруту «Житомир-Довжик», однак довгий час на нього ніхто не подавав документів. 8 квітня цього року конкурсний комітет при ОДА констатував, що на автобусні маршрути «Мовчанівка-Житомир АС-1» та «Житомир АС-1 – Довжик» перевізників не визначено.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі