Влада

Китайська компанія, яка будує сміттєпереробні заводи, після Закарпаття та Тернополя приїхала до Житомира

13 May 2016, 12:57

12 травня, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський провів зустріч з представниками шведської компанії «Ecoenergy Scandinavia Holding AB» та китайської компанії «China Western Power Industrial Co Ltd».

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«В рамках зустрічі було обговорено питання з реалізації проекту по будівництву заводу, який виготовлятиме енергію з біомаси, та сміттєпереробного заводу в м. Житомирі... Співрозмовники виявили інтерес до активізації двостороннього політичного діалогу та поглиблення співпраці. Компанія «EcoEnergy» є розробником проектів і незалежною електропостачальною організацією, діяльність якої спрямована на розвиток проектів відновлювальних джерел енергії. Практичний досвід компанії ґрунтується на реалізації понад 500 проектів на території країн Скандинавії, відповідно до європейських стандартів та екологічних норм. Компанія CHINA WESTERN POWER INDUSTRIAL CO.,LTD» спеціалізується на виробництві обладнання для електростанцій (енергетичних котлів, допоміжного устаткування великої потужності), а також на будівництві сміттєпереробних заводів», - йдеться у повідомленні.

На сайті Закарпатської ОДА є інформація про те, що представники китайської компанії 18 квітня «зустрілися з керівником краю Геннадієм Москалем, щоб обговорити питання утилізації місцевих відходів». 19 квітня представники китайської компанії «China Western Power Industrial Co Ltd» зустрічалися з місцевою владою у приміщенні Тернопільської облдержадміністрації та обговорювали перспективи залучення інвестицій в будівництво заводу із утилізації відходів – інформує сайт Тернопільської ОДА.

Нагадаємо, міське сміттєзвалище на Крошні у Житомирі було відкрите ще у 1957 році і вже давно перевантажене.

Як повідомляв Житомир.info, коли мером Житомира була Віра Шелудченко був укладений попередній потрійний договір на створення сміттєпереробного підприємства між КАТП та двома фірмами – німецькою та чеською, але у 2007 році будівництво сміттєпереробного заводу гальмувало непорозуміння між міською владою та керівництвом Житомирського району. В квітні 2010 року Шелудченко повідомляла, що канадська компанія «Terreau-BPR» готова інвестувати 50-70 млн доларів і за два роки побудувати сміттєпереробний завод на околиці Житомира. 

В грудні 2010 року мер Володимир Дебой та губернатор Сергій Рижук зустрічалися з представниками ізраїльської компанії «Arrow ecology», яка була зацікавлена в будівництві сміттєпереробного заводу в Житомирі: інвестори готові були на 90% фінансувати будівництво заводу, їм було необхідно 2,5 гектара землі і 150 тонн сміття щодня (хоча за даними керівництва Житомира, за добу в місті накопичується не більше 110 тонн).

На початку листопада 2013 року мер Володимир Дебой говорив, що вже мова не йде про будівництво заводу, а лише про лінію по сортуванню сміття. В травні 2014 року в.о. мера Любов Цимбалюк зустрічалась з представниками німецької компанієї «INSIL» і обговорювала можливість будівництва сучасного заводу з переробки побутових відходів: проект передбачав створення близько 70 робочих місць, тривалість будівництва заводу – 18 місяців, розмір ділянки, необхідної для створення підприємства – 4 га.

Фото з сайту ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі