Місто

Німецька компанія INSIL представила свій проект сміттєпереробного заводу у Житомирі

21 May 2014, 09:13

У Житомирі 20 травня обговорили можливість будівництва сучасного заводу з переробки побутових відходів німецькою компанією «INSIL».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради. 

З дирекцією компанії зустрілася в. о. міського голови Любов Цимбалюк.

За статистикою, яку наводять представники компанії, щороку підприємство здатне переробляти сміття в об’ємі 100 тис. тонн на рік. У разі його будівництва в Житомирі буде можливість здійснити  переробку і скупчених раніше відходів, що захоронюють на спеціалізованому полігоні.
Відповідно до потреб міста завод, окрім свого прямого призначення, на основі переробки ТПВ може виробляти 20 000 МВт електроенергії, 25 000 МВт термічного тепла або 35 280 000 л дизпалива.
На базі заводу працюватимуть кілька блоків з автоматизованою системою управління, на яких відбуватиметься сортування ТПВ, пироліз (розкладання природних органічних сполук внаслідок нестачі кисню) та виробництво вищезазначеного продукту.
Зі слів представників компанії «INSIL», однією з переваг даного проекту є те, що він не матиме шкідливого впливу на навколишнє середовище і на персонал, який там працюватиме. В рамках його розробки враховувалися всі необхідні норми: санітарні, пожежні, охорони праці та ін.
Проект передбачає створення близько 70 робочих місць. Тривалість будівництва заводу розрахована на 18 місяців. З них 14 місяців – власне будівельні роботи. 4 місяці – навчання персоналу.
Розмір ділянки, необхідної для створення даного підприємства складає 4 га. За проектом, який презентували представники німецької компанії, завод сам здатен виробляти електроенергію для свого функціонування, тому ніяких енерговитрат для міста не передбачено.
«Ми раді, що маємо можливість ознайомитися з даним проектом, адже досвіду переробки твердих побутових відходів у такому форматі Житомир досі не має. Проект вивчатиметься відповідними службами та буде зроблений висновок щодо можливості його впровадження», - сказала Любов Цимбалюк.
Деталі можливої співпраці зі створення у Житомирі заводу з переробки ТПВ обіцяють обговорити в ході наступних зустрічей.

Проект сміттєперероблювального заводу

Під час зустрічі

Нагадаємо, що полігону на вул. Андріївській у Житомирі у 2013 році виповнилося 56 років. У листопаді 2013 року тодішній мер Володимир Дебой заявив, що будівництво сміттєперероблювального заводу гальмують дві речі.

Фото прес-служби Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі