Місто

Колектив ТДВ «ЖЛ» знову спробує повернутися на Житомирську кондитерську фабрику

13 May 2016, 15:49

Щоб розповісти про боротьбу за Житомирську кондитерську фабрику, яку колективу ТДВ «ЖЛ» веде вже понад 5 місяців, голова наглядової ради Ігор Бойко провів прес-конференцію.

«27 травня буде 6 місяців, як ми воюємо з чиновниками найвищого рівня, починаючи від президента і закінчуючи – Лебідь, Сорока, Рудик», – сказав голова наглядової ради ТДВ «ЖЛ» Ігор Бойко.

Також Ігор Бойко прокоментував рішення, яке Верховний Суд України прийняв 26 квітня.

«Ви розумієте, що Верховний суд – це ручний суд президента України і ніколи б Верховний суд не виніс таке рішення. А рішення дуже цікаве, бо рішення не проти Бойка, і не проти Житомирської кондитерської фабрики. Рішення проти держави Україна. Щоб ліквідувати підприємство, беруть часу від року до трьох. Треба погасити всі борги, треба розрахуватися з усіма, треба оплатити людям, треба розрахуватися з зарплатою. Вони винесли рішення, що такого підприємства як «ЖЛ» не існує. Вони нам зробили прекрасно. Ми сьогодні своїм постачальникам по Європі винні десь в районі 4 млн. доларів. Рішенням суду винесено, що нема підприємства. Навіть сьогодні, якби ми хотіли з ними розрахуватися, ми не можемо, бо воно ліквідоване. Нема у нас рахунків, нема у нас нічого», – сказав Ігор Бойко.

Незважаючи на судове рішення, колектив фабрики не планує припиняти свою боротьбу, і вже 19 травня люди мають намір потрапити на підприємство, про що повідомили представників влади та правоохоронців.

«Сьогодні рішення суду говорить, що Бойко – власник 97,5 % майна, яке знаходиться на території Щорса, 67 (зараз вул. Покровська). Виділено судом конкретно про мене. Ми звернулися у всі структури: СБУ, Генеральну прокуратуру, МВС. Ми не збираємося заходити на підприємство з «тітушками», ми офіційно прийдемо на роботу 19 числа о 12 годині дня. Я не виключаю таке, що нас не пустять, але це ще одна кримінальна справа. Все, що в Україні можна було виграти, ми виграли, а далі ми йдемо в міжнародні суди і будемо судити вже не Пашинських та інших злодіїв, а будемо судити державу Україна», – сказав Ігор Бойко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі