Місто

14 команд змагаються у відкритій першості Житомирської області з веслування на човнах «Дракон»

14 May 2016, 16:06

Змагання з веслування - Регата пам’яті Ліміновича - триває у Житомирі. Участь у змаганнях бере 14 команд, а це майже 300 людей з різних міст України.

«Регата пам’яті Сергія Ліміновича - це видатний наш житомирський спортсмен, який є найтитулованішим веслувальником Житомирщини, майстер спорту міжнародного класу, трьохкратний призер чемпіонатів світу, переможець спартакіади народів СРСР. Це відкритий чемпіонат Житомирської області, але приїхали представники з різних міст України. Також змагаються любительські команди, серед яких наша легендарна 95 аеромобільна бригада, яка приходила на тренування і буде сьогодні боротися за перше місце», - розповів співорганізатор змагань Юрій Бардашевський.

«Для того, щоб перемогти у цих змаганнях, потрібна сплочьонность команди і насамперед дух, який буде нам допомагати. Протягом місяця ми їздили, готувалися, я думаю, у нас є хороші шанси до перемоги», - розповів представник команди десантників Ігор Рибак.

Це перша в історії міста відкрита першість Житомирської області з веслування на човнах «Дракон», у змаганнях бере участь багато аматорів, які лише кілька тижнів тому вперше спробували себе у цьому виді спорту.

«Наша команда називається «Естети», я вперше сів у човен 2 тижні тому. Більшість членів нашої команди - це аматори, ми - не  професіонали, і робимо все для власного задоволення та цікавості. Налаштовані на отримання задоволення від цього дійства, бажано, звичайно, з якоюсь певною перемогою, але навіть якщо не буде, то це не зіпсує нам настрій на 100 відсотків», - розповів учасник змагань Матвій Хренов.

Змагання будуть тривати у гідропарку до вечора, переможців визначатимуть на 2-х дистанціях: для професіоналів - 200 та 2000 метрів, в любительському класі - 200 та 500 метрів. Нагородження переможців та закриття змагань відбудеться о 18.15.

Як повідомляв Житомир.info, 14 травня в Житомирі урочисто відкрили першу в історії міста регату всеукраїнського рівня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі