Події

У Житомирській області поліцейські затримали бурштинокопачів із спецтехнікою

16 May 2016, 12:48

Три мотопомпи, пожежні та водозабірні рукави, за допомогою яких нелегальні старателі намагались видобувати бурштин, рейдова група поліцейських виявила у лісовому масиві поблизу с. Обища Олевського району Житомирської області. Двоє бурштиношукачів були затримані на місці події.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«14 травня близько 16.00 працівники Олевського відділення поліції та управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Нацполіції під час чергового рейду викрили групу бурштиношукачів. Двоє чоловіків, як згодом з’ясувалось жителі с. Пояски Олевського району, за допомогою спецтехніки намагались розмивати грунт у пошуках каміння», – йдеться у повідомленні.

З місця події вилучено знаряддя старателів: мотопомпу, пожежні рукава довжиною по 20 м, металеві штирі та шрайбер.

Напередодні 13 травня рейдова група правоохоронців виявила облаштовану нелегальну копальню у цьому районі. Старателі, здалеку помітивши рейдувальників, поспіхом втекли, покинувши все своє обладнання.

Поліцейські вилучили дві мотопомпи, пожежні та водозабірні рукави.

Відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.15 (Замах на злочин), ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, під час чергового повітряного моніторингу 12 травня авіація Держприкордонслужби зафіксувала факти незаконної діяльності з видобутку бурштину в межах Рівненської та Житомирської областей.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі