Місто

У житомирських дитсадках дітей з червня годуватимуть свіжими помідорами та огірками

16 May 2016, 15:24

До дитсадків та навчально-виховних комплексів м. Житомира з червня завозитимуть свіжі помідори та огірки.

Відкриті торги за пришвидшеною процедурою управління освіти Житомирської міськради провело у травні 2016 року, термін поставки овочів – з червня по грудень 2016 року, - йдеться на сайті Державних закупівель.

На свіжих овочах зможуть зекономити порядка 130 тис. грн бюджетних коштів – про очікуваній вартості закупівлі в 487 тис. грн вдалося домовитися про ціну в 358 тис. грн за майже 15 тонн свіжих помідорів та близько 10 тонн огірків. Щоправда, овочі привозитимуть різні постачальники: помідори - підприємство облспоживспілки Житомирська Міжрайонна «Заготівельно-збутова база», яка згодилася постачати їх по 14,50 грн за кілограм (без ПДВ), огірки – ФОП Тарасюк К.О. з ціною в 14,40 грн/кг (без ПДВ).

Усього помідори для вихованців житомирських садочків обійдуться у 215,2 тис. грн, огірки – в 142,7 тис. грн.

До овочів висуваються певні вимоги.

Помідори (томати) свіжі повинні бути свіжі, цілі, чисті, здорові, щільні, не перестиглі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, з плодоніжкою або без неї, без механічних пошкоджень і сонячних опіків, без зарубцьованих тріщин, не ушкоджені шкідниками та не уражені хворобами, не підморожені. Не допускається наявність землі.

Огірки свіжі повинні бути свіжі, цілі, чисті, здорові, не потворні, не перестиглі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, з плодоніжкою або без неї, без механічних пошкоджень. Не ушкоджені шкідниками та не уражені хворобами, не підморожені. Не допускається наявність землі.

Як повідомляв Житомир.info, в минулому році тендер на постачання овочів у дитсадки виграли те ж підприємство і той же підприємець. Тоді помідори коштували 19,5 грн/кг, огірки - 14 грн/кг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі