Місто

Комісія міської ради з’ясовує, чому затопило житомирську 9-поверхівку, де на ремонт даху витратили більше мільйона гривень

16 May 2016, 15:41

Мешканці 9-поверхівки на Польському бульварі у Житомирі досі оговтуються від потопу. Днями після рясної зливи водою залило квартири від 9-го по 4 поверх. Сергій Макеєнко живе на 7-му поверсі, нещодавно він закінчив дорогий ремонт.

«Я вчора заплатив 650 грн за ремонт стелі – зняли люстру, відкачали воду – 8,5 відер. Слава Богу, що якісна стеля, а так би вся вода була знизу», – розповідає чоловік.

Таку ж зливу мешканці 9-поверхівкки вперше пережили у 2013-му році. Мешканці, які постраждали найбільше, через суд компенсували собі вартість ремонту. А згодом міська рада виділила більше мільйона гривень на ремонт даху.

«Рік тому зробили дах. Витратили мільйон, 400 тис. Решіток нема взагалі, за рік ЖБК не удосужилось навіть поставити ці решітки. На труби були витрачені кошти, труби всі протікають. Почали розкручувати ці труби. З труб пішла вся грязь і пляшку знайшли. Пляшка - видно, що рік тому вона вже лежала», – розповідає активістка Ірина Коцюба, чиї батьки вже друге постраждали від потопу.

Прибирати сміття із зливостоків мали працівники ЖБК, які обслуговують будинок.

«У березні ми чистили ці труби», – переконує працівник ЖБК №2 Олександр.

З’ясовувати причини потопу приїхали представники міської ради. Вони упевнені – ремонт крівлі виконаний добре, а проблема у засмічених зливостоках, на яких мають бути встановлені решітки.

«Причина, наскільки я знаю, не через покрівлю. Покрівля тут зроблена досить добре. А причина затоплення – через ливневу каналізацію. Щойно ви самі бачили – пляшку витягнули. В кошторис не входила ливнева каналізація, її не міняли. Тобто будинок обслуговується ЖБК №2, це їхня відповідальність, вони повинні відповідати за ц. Я відкрив робочий проект, глянув, що решітки повинні були бути в кількості 70 штук. По факту ми бачимо, що їх нема, чи їх встановлювали і за це були проплачені кошти - це вже подивимося пізніше», – говорить заступник начальника управління комунального господарства Житомирської міської ради Олег Бічук.

Доки фахівці встановлюють причини потопу, мешканці будинку вирішили, вони позиватимуться в суд, а ще планують відмовитися від послуг ЖБК та створити ОСББ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі