Влада

Заступник начальника житомирського Держгеокадастру Олег Кудря залишить свою посаду, - Машковський

17 May 2016, 15:16

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський прокоментував ситуацію, яка склалась навколо головного управління Держгеокадастру у Житомирській області. За словами Машковського керівництво житомирського управління уклало договір з приватною охоронною фірмою «Золоті леви 2014» через тиск з боку активістів.

«Сьогодні в мене було запитання до заступника начальника Держгеокадастру: «Чому ви прийняли таке рішення? Якщо на вас чинився якийсь тиск, то чи звертались ви до поліції?» Ні, не заходили. Звернень не було. Вони аргументували це тим, що дійсно, якийсь тиск чинився. Який конкретно – не можна було сказати. Друге, що ця приватна структура здійснює охорону і інших Держгеокадастрів по всій Україні. Вони хотіли, щоб був порядок і в нашому Держгеокадастрі. Я не виправдовую їх. Звичайно, ми маємо забезпечити порядок і ми будемо його забезпечувати. І надалі всі рішення, які стосуються Держгеокадастру, якщо я несу відповідальність за всі події в області, то перед тим як робити – узгоджувати зі мною», – сказав Сергій Машковський.

Також голова Житомирської ОДА запевнив, що Олег Кудря звільниться з посади заступника начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

«Так само було поставлене питання по заступнику, який прибув до нас з Одеської області. Його призначення було не публічним. Ми всі і я, як голова обласної державної адміністрації, вкотре уже, і громадськість ставились до відома постфактум. Призначення має бути відміненим. І він має залишити посаду заступника начальника Держгеокадастру Житомирської області. На сьогодні досягнута така домовленість, всі позиції узгоджені з віце-прем’єр-міністром, з Геннадієм Григоровичем (Зубко,-ред.). Приватна фірма має залишити територію Житомирської області. Я маю на увазі Держгеокадастр. І заступник також має залишити свою посаду», – розповів голова Житомирської ОДА.

Нагадаємо, зранку, 17 травня, біля головного управління Держгеокадастру у Житомирській області зібрались військові та активісти. Згодом з управління Держгеокадастру у Житомирській області АТОшники стусанами вигнали охоронців приватної фірми. Охоронців приватної фірми, яких АТОшники зранку вивели з приміщення Житомирського управління Держгеокадастру, затримали люди в масках і повезли до відділку поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня в управлінні Держгеокадастру в Житомирській області з'явився новий заступник – одесит Олег Кудря.

ъ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі