Події

Житомирські податківці викрили конвертцентр з оборотом у 200 млн грн, який діяв на Херсонщині

18 May 2016, 09:42

У Житомирській області  прокуратура та податківці припинили діяльність конвертаційного центру з оборотом у 200 мільйонів гривень.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, процесуальне керівництво в якому здійснює прокуратура області, органами податкової міліції області припинено діяльність конвертаційного центру, який діяв на території Херсонської області. Унаслідок його діяльності протягом 2014-2016 років незаконно сформовано податковий кредит з податку на додану вартість підприємствам реального сектору економіки на суму понад 30 млн грн,  одне з яких знаходиться на території Житомирської області. Незаконним шляхом, через банківські установи, проконвертовано понад 200 млн грн», - інформує прокуратура.

17 травня були проведені обшуки в місцях здійснення незаконної фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання та за місцем проживання учасників конвертаційного центру.

Прокуратура також повідомляє, що під час обшуків виявлено та вилучено 171 печатку та штамп фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, бухгалтерську та чорнову документацію, грошові кошти на суму 90 тис грн. На банківських рахунках підприємства, задіяного в схемі по ухиленню від сплати податків, арештовано 678 тис грн.

«Правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру, досудове розслідування триває», - повідомили у прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому житомирські податківці припинили діяльність іншого конвертаційного центру, який теж «відмив» майже 200 млн грн.

Фото прес-служби прокуратури

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі