Місто

Кримські татари та їх прихильники вийшли з плакатами і прапорами на майдан у Житомирі

18 May 2016, 11:26

18 травня у Житомирі з нагоди річниці депортації кримських татар кілька людей вийшли з плакатами на майдан Корольова.

За інформацією організаторів, акція проводиться з нагоди 72-ї річниці депортації кримських татар, її мета – привернення уваги суспільства до проблем кримських татар, які проживають в окупованому Криму.

«18 травня у Житомирі переселенець із Криму Ісмаїл Сулейманов, відповідно до поданої заяви на ім’я міського голови, із групою своїх прихильників (7 осіб) організував пікет на майдані імені С.П.Корольова. Захід проходив з нагоди 72-ї річниці депортації кримських татар. Мета пікету - привернення уваги суспільства до проблем кримських татар, які проживають в окупованому Криму. Учасники заходу тримали плакати наступного змісту: «В Крыму арестовывают людей по религиозной и национальной принадлежности», «Призываем международное сообщество ужесточить санкции против Росси», «Крым – это Украина». Порушень громадського порядку під час пікету не було», - повідомили в управлінні по зв’язках з громадськістю Житомирської облдераждаміністрації.

Як повідомляв Житомир.info, в березні цього року активісти розвісили по Житомиру 10 білбордів з нагадуванням «Крим – це Україна».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі