Події

Викладачі Житомирського агротехнічного коледжу вважають, що першокурсниця вкоротила собі віку через навчання

18 May 2016, 16:03

Свою доньку Світлана Островська востаннє чула по телефону вранці 17 травня, за дві години 16-річна Валерія вкоротила собі віку - повісилася у кімнаті гуртожитку.

 «Вона вчора вранці мені подзвонила, було без п’ятнадцяти вісім. Вона кашляла. Я кажу: «Біжи в медпункт». А вона каже: «Мене зараз додому відправлять, як я туди піду». Вона старалася туди не ходити. Вона казала: «Я не можу туди ходити», ну така була дитина, що «Я не хочу набридати», «Я не хочу ходити», - розповідає мама загиблої.

 «Останнім часом вона не дуже хотіла навчатися і казала: «Заберіть мене». Ми навіть вирішували ось в понеділок, що може будемо забирати, але тут залишилося тих три тижні. Вона спокійно в понеділок поїхала, на парах була», - каже Батько Валерій Островський.

Студентку першого курсу Агротехнічного коледжу знайшла її сусідка по кімнаті, єдина дівчина, з якою товаришувала загибла. 

«Христина після першої пари, я так думаю, відчувала, що щось має статися. Вона відпросилася з кінця першої пари, прийшла сюди в кімнату, відкрила двері, дівчинка була отут. Он гвіздочок на шафі, вона на шарфі повісилася, дівчинка була дуже тоненька, худенька, під нею була табуретка. І Христина може на 15-20 хвилин не встигла, щоб її врятувати», - розповідає вихователька гуртожитку Галина Краузе.

У гуртожитку розповідають: зараз інформація дівчини з її сторінки у соціальній мережі видалена, але слідчі виявили там дописи суїцидального характеру.

«Слідчий зайшов на її сторінку у «Вконтакті» і показав у неї фото вішальниці. Фото було додано раніше, ще 8 травня. напевне, вона мала якесь спілкування з сайтами самогубців і люди говорили, що вона заходила часто», - каже комендант гуртожитку Анжела Горова.

У навчальному закладі пояснюють: дівчина була дуже хвороблива, часто була на лікарняних та пропускала заняття, і навчання давалося їй нелегко, це і могло стати причиною самогубства.

«Причина це небажання навчатися, а мама трошки змушувала її навчатися. Вона перший семестр на трійки закінчила. А зараз було дуже багато не атестацій, двійок. Вона була дуже замкнута і дуже часто хворіла, вона більше була в Коростені, ніж тут, на заняттях», - розповів куратор групи Анатолій Васильчук.

Одногрупники дівчини кажуть, що Валерія була замкненою, мало спілкувалася і не розповідала про свої проблеми.

«Мені здається, зараз навчання важке всім, але я від неї ніколи не чула, що вона хочу йти, до сих пір не можу повірити», - каже одногрупниця Валерія Джунь.

По факту загибелі дівчини відкрито кримінальне провадження за статтею 115, правоохоронці проводять слідчі дії по встановленню причин та обставин самогубства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі