Політика

Влада має вжити негайних заходів для ліквідації екологічної катастрофи на Житомирщині, – Юрій Павленко

18 May 2016, 17:59

На цьому наголосив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко, спілкуючись з журналістами під час робочої поїздки у Баранівський район.

У березні місяці поточного року Державною екологічною інспекцією у Житомирській області зафіксовано суттєве забруднення річки Хомора, де стався замор водних живих ресурсів (риба, раки, бобри). Установлено, що найбільш імовірним забруднювачем води може бути ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика». У зв'язку з цим, органами місцевої прокуратури відкрито кримінальне провадження за фактами забруднення річок.

16 травня політик разом з керівником фракції Опозиційного блоку у обласній раді, головою постійної  комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів Анатолієм Мелашенком, керівником Баранівської районної організації Опозиційного блоку Ігорем Строєвим, депутатами місцевих рад від Опозиційного блоку та представниками екологічних служб Житомирської області взяв участь у роботі оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на річках Хомора та Случ.

«Ситуація у зв’язку з забрудненням річок Хомора та Случ у Баранівському районі Житомирської області залишається небезпечною. На теперішній час основна причина забруднення не подолана. А враховуючи підвищення температури у літній період, ця екологічна катастрофа несе ще більш серйозні наслідки та небезпеку майже для 20 тисяч мешканців, які проживають у населених пунктах вздовж берегів річок. У зв’язку з цим, взявши участь у засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на річках Хомора та Случ, а також поспілкувавшись з місцевими жителями і відвідавши підприємство, яке є найбільшим забруднювачем водойми, я, як народний депутат, буду звертатися до уряду та, в першу чергу, до Міністерства екології, щоб вони негайно втрутилися в ситуацію, тому що повноважень відповідних органів Житомирської області недостатньо, оскільки основні забруднювачі річок знаходяться на території Хмельницької області», - зазначив народний депутат.

Народний депутат зазначив, що готує запити до правоохоронних органів та Міністерства екології та природних ресурсів України з вимогою негайного вжиття заходів щодо очищення та відновлення екосистеми річок Хомора та Случ.

«Очільники Хмельницької області упродовж останніх місяців не зробили жодних дій, щоб не допустити забруднення, а навпаки, вони захищають тих, хто сьогодні приніс біду на територію Житомирської області. Окрім того, під контролем депутатів від Опозиційного блоку буде перебувати процес розгляду і розслідування цієї кримінальної справи. Ми зробимо все, щоб винні були притягнути до кримінальної відповідальності. Потрібно, щоб і обласна влада, і центральні органи влади негайно почали долати наслідки катастрофи з метою повернути екологічне благополуччя на береги наших річок», - наголосив Павленко.

Прес-служба Житомирської обласної організації Опозиційного блоку

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі