Політика

«Самопоміч» закликає громадськість співпрацювати з депутатським корпусом Житомирської обласної ради

19 May 2016, 15:54

19 травня під час роботи сесії Житомирської обласної ради була заблокована трибуна у сесійній залі. Представники громадськості наполягали, аби питання, які вони порушували, були внесені до порядку денного.

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді наголошує, що порядок денний формується згідно із регламентом обласної ради. Разом з тим виступає за налагодження комунікації із громадськістю, аби не створювати напруги та спільно вирішувати проблеми у регіоні.

«Очевидно, що громадськість не знає механізм, як шукати рішення, до кого апелювати. Ми спілкувалися з активістами, які окреслили проблеми бійців добровольчих батальйонів. Але про їхнє звернення довідалися лише у день сесії. У час сучасних технологій можна було і раніше надіслати депутатам це звернення і не створювати ажіотажу в день сесії. Однозначно ми підтримуємо таку позицію і закликаємо громадськість напередодні спільно опрацьовувати документи і виносити їх на загал», - прокоментував голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді Віталій Ейсмонт.

Слід сказати, що депутати проголосували за проект рішення «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України щодо вирішення проблем військовослужбовців, які перебували у полоні або були пораненими», автором якого є депутат облради від «Самопомочі» Олена Галагуза.

У документі, зокрема, йшлося і про бійців добровольчих батальйонів. Перед сесією до неї звернулися представники громадської спілки «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО».  

«Це є прикладом нормальної співпраці між громадським сектором та депутатами. Ми зустрічалися, аби доповнити це звернення та врешті запропонувати його на розгляд обласної ради», - зауважила депутат Олена Галагуза.

Для координації дій звертатися до фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді у соціальних мережах та за номером телефону (067)7985768.

Прес-служба фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі