Події

У Житомирській області маленька дитина отруїлась печенею з лісовими грибами

19 May 2016, 17:22

У Житомирській області зареєстрований перший випадок отруєння грибами, жертвою якого стала дитина віком 1 рік і 9 місяців.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Держсанепідслужби Житомирської області..

«18 травня до реанімаційного відділення Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні госпіталізовано мешканку міста Житомира 2014 року народження. У дівчинки діагностовано отруєння грибами важкого ступеня. Їй надається уся необхідна медична допомога. Причиною отруєння стало вживання печені з дикорослими грибами», - інформують у СЕС.

Санітарні лікарі вважають годування дітей грибами крайнім виявом необережності та безвідповідальності батьків.

«Дитячий організм нездатен засвоювати гриби. Окрім того, завжди існує небезпека отруєння навіть їстівними грибами. Дикорослі гриби не становлять значної поживної цінності. Білок, що міститься у грибах, надзвичайно погано засвоюється навіть організмом дорослих осіб, а вміст токсичних речовин значно переважає над корисними властивостями. Гриби – їжа не дитяча! Вони заборонені в раціонах дитячого харчування усіх вікових груп», - нагадують в СЕС.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2015 року в смт. Червоноармійськ Житомирської області грибами отруїлася 11-місячна дівчинка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі