Місто

Житомирські поліцейські в рамках Тижня безпеки дорожнього руху здали понад 20 літрів крові

20 May 2016, 15:05

Поліцейські вже третій день навідуються у Житомирський обласний центр крові. Цього разу у «копів» специфічне завдання – вони здають кров для дітей, що постраждали внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Як і перед кожним чергуванням, після забору крові на визначення групи та резус-фактору, поліцейські проходять обов’язковий інструктаж. Далі поліцейські вирушають у маніпуляцій ний кабінет – кожен з них сьогодні пожертвує майже півлітра своєї крові.

«Чудове відчуття. Головне, що ти знаєш, що комусь допомагаєш, допомагаєш тим людям, які справді цього потребують, а це саме головне. Якщо вона людині треба - без питань», – каже інспектор патрульної поліції Житомира Ярослав Яворський.

Всю донорську кров у центрі ретельно перевіряють – тут працює єдиний в області аналізатор закритого типу.

«Здають молоді, амбітні полісмени, це дуже приємно, і сьогодні їх кров буде обов’язково протестована. Кожна пробірка це зразок від одного донора. Прилад забирає зразок сироватки і працює. Через 30 хвилин він видає результати», – розповідає завідувачка відділу лабораторної діагностики та профілактики Житомирського центру крові Інна Іващенко.

Враховуючи процедуру надання крові, бути впевненим, що її отримає саме постраждалий у ДТП, не можна, але для поліцейських це не має великого значення.

«Крові потрібно багато і всі мої колеги і я особисто здавали вперше і хочу здавати і в подальшому, щоб бути чимсь корисним. Мені сподобалось. всіх закликаю, приходьте , допоможіть», - закликає поліцейський Костянтин Гурін.

Акція проходить в рамках Тижня безпеки дорожнього руху. Поліцейські кажуть: здаватимуть кров і надалі, але рекомендують водіям бути обачливими на дорогах, щоб донорська кров їм ніколи не знадобилася.

«Одна і та сама причина: недотримання швидкісного режиму, неуважність при погіршенні погодних умов, і на третьому місці я б виділив я б зазначив засоби зв’язку, тобто користування засобами зв’язку при керуванні транспортним засобом. Це найбільші причини, які приводять до таких наслідків»,- розповідає працівник патрульної поліції Житомира Святослав Распутний.

Акція «Здай кров - врятуй життя» паралельно проходить і в інших регіонах України. За три дні Житомирські поліцейські здали більше 20 літрів крові.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі