Місто

Колектив ТДВ «ЖЛ» не вірить обіцянкам чиновників і збирається надалі боротися за кондитерську фабрику

20 May 2016, 16:20

«Ми сьогодні прийшли на мирну акцію, ми будемо мирно, спокійно заходити на територію», - такий короткий інструктаж і 500 працівників ТДВ «ЖЛ» вирушають до центральних воріт Житомирської кондитерської фабрики. Люди переконують, у них є рішення суду, відповідно до якого працівників безперешкодно мають впустити на територію.

«У мене в руках рішення суду, яке вступило в законну силу, в якому сказано, що територія і все майно на фабриці знаходиться у власників. Один із власників - я, 97% - у власності у Бойка Ігоря Ярославовича. Виконання рішення суду - обов'язково на всій території України», - говорить співвласник ТДВ “ЖЛ” Денис Долинський

Працівники не стримують емоцій. Кажуть, вже 5 місяців не можуть потрапити на свої робочі місця і переймаються, за долю фабрики, на якій працювали десятиліттями.

«Побили всю лабораторію, йшли з бійнею, били. Побили дорогу техніку, яка коштує мільйони», - скаржиться працівник ТДВ «ЖЛ» Іван Свінціцький.

«Зараз я покажу пропуск, по якому ми ходили на фабрику. Я не викидаю. Я ще надіюся, що ми зайдемо і будемо працювати», - каже працівниця ТДВ «ЖЛ» Таміла Заріцька

«Прийшов робочий колектив на свої робочі місця. А я прийшов за своїм майном. Я можу це майно продати, що хочу зробити. Є рішення суду, яке вступило в законну силу. Бандити сидять на території і нікого не пускають. Є ж держава, є якісь закони і так далі», - розповідає голова наглядової ради ТДВ «ЖЛ» Ігор Бойко.

Частина людей вирушає до службового входу, але потрапити всередину теж не виходить – охорона розпилює білу речовину.

Цим часом людям повідомляють – центральні ворота впали, вхід на територію відкритий.

Вже на території люди пробують потрапити до адміністративного приміщення, а ще вимагають, щоб працівники Поліції охорони звільнили фабрику.

«Я вас прошу, дайте мені півтори-дві години, надайте документи, я їх зараз вивчу і прийму одне-єдине законне рішення», - каже начальник Управління поліції охорони в Житомирській області Ігор Товкач.

Доки Ігор Товкач вивчає документи, керівництво ТДВ «ЖЛ» ділиться планами.

«Ми прийшли на свою фабрику, і ми налаштовані відновлювати роботу. Нас тут не було 5 місяців. Тому ми проведемо повну інвентаризацію і після цього запустимо фабрику», - розповіла генеральний директор ТВД «ЖЛ» Тетяна Горобець.

Невдовзі на територію фабрики прибуває кількасот поліцейських, а спецпризначенці відтісняють людей від адмінприміщення. Почути пояснень від керівника поліції області працівникам не вдається. Натомість перший заступник міського голови вважає дії правоохоронців непрофесійними.

«Вчора була досягнута домовленість зі сторонами конфлікту про те, що вони будуть уникати будь-яких силових дій. Начальник поліції області був на цій нараді і мав би вжити заходів. Разом з цим цього зроблено не було. Якимось чином сюди зайшли люди, представники однієї конфліктуючої сторони, а працівники міліції замість того, щоб не допустити цього на самому початку, стати кордоном і не допустити цього на самому початку, стати таким кордоном і не допустити цього, вони вже постфактум зайшли сюди, я сам особисто бачив, як били людей. І зараз вони намагаються вчинити силові дії, відтіснити людей. Це яскравий приклад непрофесіоналізму і бездіяльності поліції, що призвела до таких дій», - каже Олексій Ясюнецький.

На фабрику приїжджає керівництво міста і області, але тривалі перемовини результату не дають.  Мітингувальники кажуть, вони не вірять обіцянкам чиновників і не збираються відступати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі