Місто

Житомирська юридична компанія «Кодекс» пропонує учасникам публічних держзакупівель послуги у підготовці документів

26 May 2016, 10:00

З 1 квітня 2016 року вступив в дію Закон України (законопроект № 3559) «Про публічні закупівлі», яким передбачено правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт та послуг для забезпечення потреб держави і територіальної громади за допомогою системи ProZorro. Застосування відкритих електронних торгів через систему ProZorro з 1 серпня 2016 року буде обов’язковим для усіх розпорядників бюджетних коштів. Також норми нового закону вже стосуються проведення держзакупівель через ProZorro навіть на суму від 3 тис. грн.

У розпорядженні Житомирського міського голови № 14 від 12 січня 2016 року «Про впровадження електронних закупівель» йдеться про те, що виконавчим органам Житомирської міської ради – розпорядникам бюджетних коштів необхідно долучитися з 1 лютого 2016 року до реалізації пілотного проекту щодо впровадження процедури електронних закупівель через ProZorro і забезпечувати проведення підвідомчими установами закупівель товарів, вартість яких не перевищує сум, визначених Законами України «Про здійснення державних закупівель» та «Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності».

Житомирська юридична компанія «Кодекс» понад 6 років успішно працює в сфері надання юридичних послуг і має значний досвід участі в держзакупівлях, зокрема, й через систему ProZorro. Адже брала участь в аукціоні у квітні 2016 року, коли боролася за можливість надавати послуги в галузі права на замовлення КП виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київкінофільм».

Для постачальників участь в державних закупівлях за допомогою ProZorro є додатковою можливістю залучити нових клієнтів. Адже на відміну від паперових тендерів, система електронних закупівель робить максимально прозорим процес проведення відкритих торгів не лише для учасників, а й для громадськості, оскільки пропозиції учасників та кінцеві результати може бачити будь-хто. Анонімність заявок не дозволяє замовнику відсіяти «зайвих» постачальників чи провести «своїх», оскільки закупівельник до самого завершення тендеру не бачить назв компаній-учасниць, бо вони проходять у системі ProZorro як «учасник 1», «учасник 2» тощо. Таким чином участь у тендері може брати будь-який доброчесний постачальник, що в свою чергу збільшує конкуренцію і дозволяє отримати кращий результат.

Тим не менше часто трапляється так, що учасники є необізнаними у питаннях як правильно зареєструватися, або як правильно підготувати та подати пропозицію. Розглянемо ці питання коротко і дамо декілька порад.

Порада № 1

Оберіть майданчик для реєстрації в системі ProZorro. Для того, щоб стати учасником тендеру, постачальник в обов’язковому порядку реєструється на одному з шести офіційних торговельних майданчиків. Наприклад, на електронному майданчику «Держзакупівлі.Онлайн».

Порада № 2

Оберіть предмет закупівлі та налаштуйте підписку. Учаснику електронних торгів необхідно детально вивчити опис предмета закупівлі – інформацію про технічні, якісні та кількісні характеристики. Наприклад, при закупівлі канцтоварів або паперу замовник зазначає чіткі вимоги щодо якості продукції (щільність, колір паперу тощо), які необхідно дотримуватися постачальнику.

Порада № 3

Будьте уважними під час ознайомлення із кваліфікаційними вимогами до учасників відкритих електронних торгів та відповідально поставтеся до підготовки відповідних документів. Якщо під час підготовки кваліфікаційних документів ви пропустили хоча б один із перелічених документів, то додати його пізніше буде неможливо, оскільки система ProZorro вимагає, щоб усі документи в тендері були завантажені одразу.

Порада № 4

Запропонуйте найкращу ціну і виграйте. У випадку запитань, додаткових консультацій, професійного юридичного супровіду під час підготовки документації для участі в публічних держзакупівлях, ви можете звернутися до юрисконсультів «Кодексу».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі