Місто

Житомирські кулінари завоювали 18 медалей на всеукраїнському конкурсі

27 May 2016, 10:48

25 травня Житомирська мерія привітала кращих молодих кулінарів, які привезли 5 золотих, 4 срібних та 9 бронзових медалей з VII всеукраїнського конкурсу юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу.

Про це повідомляє прес-служба міськради. 

«20 та 21 квітня житомирська команда молодих кулінарів та офіціантів представляли місто на всеукраїнському конкурсі у Київському національному університеті культури і мистецтв. У кулінарному змаганні взяли участь студенти технікумів, коледжів, училищ і ліцеїв з Житомира, Луцька, Харкова, Дніпропетровська, Черкас, Києва та інших регіонів країни. Загалом у конкурсі змагалися 503 учасника, Житомир представляли 19 студентів», - інформує мерія.

Конкурсні роботи складалися з домашнього та практичного завдань. Під час конкурсу організатори підготували для команд-юніорів практичні та арт-класові змагання за звання кращих номінаціях «Оригінальна основна страва», «Сучасна кухня», «Страва з баранини», «Страва з птиці», «Оригінальна страва з гідробіоніків», «Страва з грибів», «Паста», «Карвінг з овочів та фруктів», «Етнічна основна страва», «Ресторанні десерти», «Страва сучасної української кухні», «Золотий Український Шеф-кухар року», «Золотий Український Кондитер року», «Тематичний обід» та «Сервіс-клас».

Привітати молодих житомирських кулінарів приїхав президент Асоціації кулінарів України Михайло Пересічний.

«У цьому році ми провели VII Всеукраїнський конкурс серед юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу. Потужно взяли участь у цих змаганнях житомиряни, тому ми сьогодні приїхали привітати їх та їхніх викладачів», – сказав він.

У свою чергу мер Житомира Сергій Сухомлин вручив Михайлу Пересічному подяку.

Довідка міськради:

Михайло Іванович Пересічний -  український науковець, педагог, декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Київського торговельно-економічного інституту (1993), доктор технічних наук (1999), професор, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства, Президент Асоціації кулінарів України.

Як повідомляв Житомир.info, уродженка Житомирської області готувала страви з равликів та жаб на київському фестивалі вуличної їжі.

Михайло Пересічний. Фото Житомирської мерії

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі