Політика

Ірина Костюшко як голова агрокомісії та депутат Житомирської облради обурена, що влада ігнорує ідеї агроуніверситету

27 May 2016, 13:50

Ірина Костюшко, голова агрокомісії, депутат Житомирської обласної ради залучає студентів та викладачів ЖНАЕУ до розробки програм, які впливатимуть на розвиток Житомирщини та відродження агрогалузі, а відповідно і села. Сільська місцевість, до слова, - це 41 % населення області.

В рамках цієї співпраці, 26 травня, Ірина Костюшко запросила до розмови більше сотні представників агроуніверситету. Ціль цієї зустрічі Костюшко - випрацювати механізми діалогу влади та науковців у відродженні та інвестиційній привабливості області. Цього разу мова йшла про органічне виробництво.

Щоб зустріч не нагадувала нудні лекції, Ірина Костюшко як випускниця Національного університету «Києво-Могилянська академія», котра отримала ступінь MBA, звернула увагу на мотиваційну частину:

«Для ефективної роботи та розвитку області, повинна бути злагоджена взаємодія науки, влади та бізнесу. Органічний напрямок є широким та перспективним і наша область може стати передовою. Для виробників це також вигідно, різниця ціни реалізації становить від 30 до 50%, при цьому затрати знаходяться в цих же межах. Після цін варто врахувати позитивні екстеріальні дії органічного виробництва. Зараз потреба в органічній продукції у Європі сягає 80%. Тільки ті, хто можуть адаптуватися до навколишнього середовища та потреб людей, можуть створювати суспільний прогрес».

Ірина переконана, що житомирську владу та науку може об’єднати лише спільна мета, а це визначена стратегія та візія області.

«Підхід до відродження сіл та аграрного виробництва має бути системний, а не лінійний. Має бути візія всієї області, тоді ми знатимемо по якому маяку вести усю область. Візія формується на основі трендів, потреб людей у майбутньому та балансі між логікою та емоціями. Основне наше завдання орієнтуватися на розвиток майбутнього, берегти землі та співпрацювати разом з наукою, бізнесом та владою», - розповіла Ірина Костюшко.

Ірина, ще з лютого 2016, року наполягала під час роботи її комісії, що до розробки програми АПК області мають бути долучені науковці. І дивувалася, чому обласна рада не залучала їх раніше. Постійна аграрна комісія Житомирської обласної ради на чолі з Іриною Костюшко, вирішила доповнити Програму розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки, ідеями агроуніверситету. Зокрема, у області є усі шанси відкрити першу в Україні сертифіковану лабораторію для органічного виробництва.

Прес-служба Ірини Костюшко

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі