Політика

За підтримки Павла Дзюблика відбувся другий обласний фестиваль «Пісня єднає націю»

27 May 2016, 15:58

«Пісня єднає націю» – саме під такою назвою проходить вже вдруге обласний фестиваль-конкурс серед народних хорів ветеранів війни і праці з різних районів Житомирщини. Захід відбувається за підтримки народного депутата України Павла Дзюблика. За його словами, ідея створення фестивалю саме такого формату виникла не випадково та пов’язана з подіями на Сході України.

Павло Дзюблик, народний депутат України: «Ідея виникла ще 2 роки тому, тоді ми і провели перший фестиваль. В той час розвивалися події на Сході і відповідно не було ніяких заходів і свят, адже через цю трагедію, хлопців привозили або пораненими, або загиблими... Але зрозуміло, що для людей має бути все одно якась віддушина, тоді ми й вирішили організувати цей фестиваль - "Пісня єднає націю"».

Дійсно, українська пісня та ще й у виконанні ветеранів війни та праці, може лікувати душу як глядачу, так і самим учасникам колективів. Так, малинчанину Володимиру Кушніру 90 років, із яких 30 - він присвятив пісні та хору. Як зауважує сивочолий виконавець, такі заходи вкрай необхідні для ветеранів, адже це можливість поспілкуватись з людьми зі схожими інтересами, показати свій талант та головне відчути себе потрібним.

Володимир Кушнір, учасник хору: «Дома сидиш, то можна як гриб закиснути. А так хоч між людьми знаходжусь, спілкуюсь. А то як же просто дома сидіти? Відчуваєш себе нікому не потрібним. А так спілкуюсь, на мене люди подивляться, я на людей. Головне - спілкуватися треба!»

Поважний вік учасників хорів та їх душевне та глибоке виконання пісень про матерів та Україну влучали у самісіньке серце глядачів. Всього, участь у фестивалі взяли 6 колективів. Перемогу ж здобув народний аматорський хор із міста Коростишева «Ветеран». За словами керівника хору, секрет їх перемоги дуже простий – головне любити пісню та постійно працювати над собою, незважаючи ні на що.

Іван Пенчев, керівник хору «Ветеран»: «Працюємо. Ось це секрет нашого сьогоднішнього успішного виступу та переможного кінця. Люди просто працюють. Вони справжні любителі хорового співу. Тому що, людей, які люблять хор і розуміють його – не так то і багато. І також, любов до пісні. У мене бувають такі моменти, коли я можу ніч не спати, бо необхідно внести певний образ у пісню чи щось інше. І у мене вночі думки тільки про це».

Прес-служба народного депутата України Павла Дзюблика

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі