Економіка

Інвесторам сподобався Житомир і заповнені вечорами ресторани

27 May 2016, 16:36

У Житомир прибула іноземна делегація для ознайомлення з роботою підприємства з іноземними інвестиціями «Суперспрокс Україна», яке працює на вул. Короленка, 132.

Генеральний директор підприємства Діджей Мофлінг разом з представниками групи компаній, до яких входить компанія «Суперспрокс», 27 травня поспілкувався з житомирськими журналістами в приміщенні міськради.

Він розповів, що його колегам сподобався Житомирі і бізнес-клімат у місті, і вони вражені кількістю людей, яких вони побачили увечері в ресторанах міста.

«Щороку наша команда зустрічається, цього року це Житомир, Україна, наступного року – це Іспанія. Ми вже маємо інвестиції в Житомирі, і зробили висновок, що ми повинні інвестувати в Житомир і надалі, тим більше, що інвестиційний клімат тут поліпшується», - сказав Діджей Мофлінг.

«Нашій команді сподобався Житомир, вечорами ресторани заповнені, колегам сподобалося місто», - додав він ламаною російською.

Радник голови Житомирської ОДА з питань зовнішньоекономічної діяльності Олександр Бочковський розповів, що для Житомира це перший захід такого рівня, коли у залі присутні представники компаній чотирьох європейських країн.

«Протягом 2 днів у місті перебуватиме делегація на підприємство «Суперспрокс Україна», яка працює на ринку України і зокрема в Житомирі близько 5 років. Ця компанія входить в групу компаній, які представлені в цьому залі. Для міста Житомира це перший, доволі серйозний представницький захід, тому що тут знаходяться представники італійських, німецьких, французьких і іспанських компаній. Це одна група компаній, яка займається виробництвом і продажем деталей до мотоциклів. Компанія «Суперспрокс Україна» в Житомирі є лідером на світовому ринку з виробництва деталей до мотоциклів, зокрема, «зірочок». Продукція, яку вони випускають, одна з кращих у світі, вони лідери в своєму сегменті», - розповів Олександр Бочковський.

Продукція, яку виготовляє підприємство «Суперспрокс Україна» в Житомирі – це технічні, нестандартні деталі до гоночних мотоциклів.  

На думку директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Миколи Костриці, результатом візиту іноземців до Житомира мають бути певні інвестиційні наміри.

«Сьогодні Україна і Житомир зокрема є дуже привабливими з точки зору дешевизни робочої сили, в той же час ми маємо досить якісну робочу силу. Тому, безперечно, європейські компанії все активніше дивляться в нашу сторону. Місто Житомир пропонує інвесторам готове напрацювання - це створення індустріального парку, але ми готові шукати під конкретного інвестора конкретні земельні ділянки і всіляко сприяти реалізації їх інвестиційних намірів. Будь-яке іноземне підприємство, яке працює в місті, сплачує податки, створює нові робочі місця, заводить сюди валютну виручку, адже продукція йде на експорт. Тому нам цікавий кожен інвестор, який працює в Житомирі», - підсумував Микола Костриця.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі вже кілька років діє підприємство, яке виробляє деталі для спортивних мотоциклів.

Діджей Мофлінг 

Микола Костриця

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі