Суспільство

Каменярі готові знову перекривати трасу Київ-Чоп в Житомирській області, якщо до їх вимог не дослухаються

27 May 2016, 17:06

З самого ранку, 27 травня, на виїзді з Коростишева в бік Києва збираються люди. Це підприємці-каменярі. Вони хочуть звернути увагу влади на проблему, яка склалась з патентом харків’янина Антона Чуба, який запатентував в Державній службі інтелектуальної власності право на промислові зразки найбільш поширених виробів з граніту. Напередодні підприємці двічі перекривали трасу Київ-Чоп і для того, щоб представники влади звернули увагу на їх проблему, люди вирішили вже втретє перекрити автомобільну дорогу. Підприємці кажуть, вимога у них одна.

«Повернути все назад, як було по митниці. Щоб не було цих патентів,тощо. І все», - каже підприємець Максим.

Підтримати учасників акції приїхали представники ГО «Атошник».

«Ось ці ось хлопці, скажімо, ми приїхали до них як до волонтерів, в першу чергу. Тому що вони нас не залишали в біді: вони нам доставляли воду, їжу, машини нам ремонтували. Тому ми просто не могли цього так залишити. Ну, я думаю, що чим довше простоять, тим швидше питання буде вирішуватися. Якщо пацани підуть, то я думаю, що нічого не вирішиться», – вважає заступник голови ГО «Атошник» Сергій Артьомов.

Після півгодини блокування руху на трасі до підприємців приїхав перший заступник голови Житомирської ОДА Геннадій Дмитренко. Він закликав підприємців розблокувати дорогу. Чиновник повідомив, що обласна влада намагається вирішити проблему патентів на гранітні вироби.

«Вчора голова вже направив листи на фіскальну службу стосовно проблеми, яка з’явилась по патентах, по тих трьох, які видані були, і направив теж в службу патентування. Голова ОДА їде сьогодні до голови фіскальної служби. Друге: ми готуємо сьогодні позивну заяву від асоціації каменярів з тим, щоб зупинити дану дію роботи патентів. Тому я вас прошу, на сьогоднішній день, і на завтрашній день, питання не вирішується таким методом», – каже перший заступник голови Житомирської ОДА Геннадій Дмитренко.

Підприємці з Коростишева погодились на пропозицію заступника голови ОДА і розблокували рух по трасі Київ-Чоп. Втім, люди кажуть, якщо ситуація не зміниться вже найближчим часом, то вони знову перекриють рух.

Нагадаємо, поліція проводить перевірку за фактом перекриття дороги в Коростишівському районі Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, 27 травня коростишівські гранітники втретє за добу перекрили дорогу. Каменярів змушують платити гроші за провезення виробів за кордон через патент харків’янина Антона Чуба. 26 травня підприємці уже перекривали трасу Київ-Чоп.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі