Події

Каменярі з Коростишева вдруге за день перекривають трасу на Київ і готові виходити втретє

26 May 2016, 18:34

Власники каменеобробних підприємств м. Коростишева Житомирської області, торговці гранітом та волонтери 26 травня вдруге за день перекривають трасу Київ-Чоп.

Про це Житомир.info телефоном розповів один з учасників акції, волонтер «Шпиталю Майдану» Станіслав.

Кажуть, всьому виною патент харків’янина, який запатентував гранітні вироби і тепер вимагає гроші за вивезення їх за кордон.

«Зараз (17.50 – ред.) каменярі вдруге за день частково перекрили рух на трасі Київ-Чоп, це 3 кілометри від Коростишева в бік Києва. Люди ходять по пішохідному переходу. Перший раз люди виходили зранку, і невелика група була в голови Житомирської ОДА Машковського. Влада, хоч і констатує, що цей патент є неправомірним і його треба анулювати, але обіцяє вирішити це питання не раніше, ніж 27 травня. Але люди не можуть працювати, люди залишилися без заробітку», - розповів Стас.

Приватний підприємець Геннадій Томашевський, який займається торгівлею виробами з каменю, розповів Житомир.info, що харків’янин, через якого зчинився скандал, запатентував вироби, які виготовляються вже років 20.

«Запатентував не окремі якісь елементи пам’ятників, а три види виробів, в загальному. Під цей опис підпадають майже всі вироби, які я купую у виробників. Зараз машина з товаром, який я закупив у Коростишеві, знайшов покупця і найняв водія, четвертий день стоїть на кордоні з Росією у Сумській області і не може проїхати, бо власник патенту пропонує оплатити його інтелектуальну власність для надання довзволу на вивезення продукції за кордон. Зараз я вивчаю законодавство і збираюся боротися з цим свавіллям у правовому руслі», - розповів підприємець.

Учасники акції кажуть, що готові проводити акцію всю ніч і навіть перекривати дорогу втретє, зранку 27 травня, якщо вирішення питання затягуватиметься.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2016 року працівники Житомирської кондитерської фабрики перекрили трасу Київ-Чоп, а активісти зупинили проїзд трьох російських фур в Овруцькому районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі