Суспільство

У Житомирському агроуніверситеті відкрився азербайджансько-український культурний центр

30 May 2016, 12:12

Караваєм та піснею зустріли гостей діаспори азербайджанців України в Житомирському національному агроекологічному університеті. Привід неабиякий - відкриття азербайджансько-українського культурного центру.

На відкриття завітали гості з Києва: перший секретар Посольства Азербайджанської Республіки в Україні Субхан Гусейнлі, керівник Міністерства внутрішніх справ Азербайджанської Республіки в Україні Шахін Гаджаєв та голова Всеукраїнської ГО «Об’єднана діаспора азербайджанців України» Хікмет Джавадов. 

У ВУЗі кажуть: відкриття такого центру дозволить студентам краще пізнати історію та культуру Азербайджану. Не менш важливим відкриття цього центру є і для азербайджанської діаспори.

«Відкриття цього культурного центру для азербайджанців, які проживають в Україні, в Житомирі, їм в першу чергу приємно те, що студенти, які живуть і навчаються в Житомирі, більше пізнають нашу історію, нашу культуру. Може відбутись обмін студентами, тобто житомирські студенти можуть поїхати на практику в Азербайджан, азербайджанські студенти більше практики, я думаю, отримають тут. Глава нашої республіки пан Ільхам Алієв велику увагу приділяє саме аграрній промисловості. Він хоче, щоб республіка процвітала саме в цьому напрямку. Тому що ви самі знаєте, що аграрії - це в першу чергу ті люди, які кормлять країну», - розповідає голова Житомирського представництва ГО «Об’єднана Діаспора Азербайджанців України» Радж Гасімов.

За словами ректора Житомирського національного агроекологічного університету, відкриття азербайджансько-українського культурного центру дозволить укріпити і без того добрі відносини України та Азербайджану.

«Ми раді, що найбільш тісні відносини, саме завдячуючи конкретним людям, які протягнули руку, які налаштовані на співробітництво, завдячуючи саме панові Раджу Гасімову, в нас саме з азербайджанською общиною склались такі теплі і гарні відносини. Тобто, це буде як центр у професійній сфері, як центр культурного виховання і як центр розвитку взаємних дружніх відносин між Україною і Азербайджаном», - каже ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан.

Представники азербайджанської діаспори та колектив національного агроекологічного університету сподіваються в подальшому продовжувати плідну співпрацю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі