Політика

У Житомирській області відбувся XIII дитячий фестиваль польської культури «Бо світ – то ми»

2 June 2016, 17:56

До Дня захисту дітей, 1 червня, у селищі Хорошів, Хорошівського району, відбувся XIIIдитячий фестиваль польської культури «Бо світ – то ми». Місце, як і сама програма проведення заходу, було обране не випадково, адже саме на даній території Житомирщини проживає велика кількість поляків та їх нащадків. Мета ж фестивалю , за словами його організаторів, розвиток та підтримка талановитої молоді у поєднанні двох культур – польської та української.

Вікторія Лясковська-Щур, голова Житомирської обласної Спілки поляків в Україні: «Мета фестивалю – це всебічний розвиток наших дітей. Це культура, традиції та мистецтво. Мені дуже приємно, що саме 1 червня, у День захисту дітей, ми зібрались тут, у Хорошеві, щоб не тільки відзначити це свято, але й підтримати нашу культуру польського і українського народу. Тому що, саме на нашій гостинній землі переплелись майже всі культури».

На захід були запрошені сотні гостей, серед яких був й Томаш Олейнічак, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці.

Томаш Олейнічак, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці: «Мені дуже приємно бути присутнім на 13-му фестивалі польської культури «Бо світ – то ми»  у Володар-Волинському. Концерт є дуже гарною ініціативою об’єднання між польською та українською культурою. Фестиваль об’єднує не тільки культуру, але й надає можливість протягнути руку допомоги для розвитку співпраці між двома народами».

Цьогоріч, дата проведення фестивалю співпала з іншою гарною подією. Своє 25-ти річчя святкує зразковий дитячий вокальний ансамбль «Кольорові пташки», який за роки свого існування випустив у світ більше тисячі співочих вихованці. Самі ж викладачі ансамблю, сім’я Шишкіних, секретом  успіху свого колективу вважають чесність з дітьми.

Жанна Шишкіна, керівник вокального ансамблю «Кольорові пташки»: «Секретом, я й сама над цим задумувалась, є напевно те, що ми з чоловіком дуже чесні з дітьми. Наші діти дуже працьовиті. Наш колектив для них – це гарна школа. Вони навчаються самоорганізації та стають успішними. Я завжди казала, що якщо дитя навчалось у нас принаймні 5 років, то я на 100% гарантую його успішність у житті».

«Також, запорукою гарних відносин у колективі є повага до вибору дітей», - додає Жанна Шишкіна

Жанна Шишкіна, керівник вокального ансамблю «Кольорові пташки»: «Ми співаємо різними мовами і репертуар це той, який близький для дитячих сердець. Якщо діти послухали і хочуть її співати – ото й є наш вибір. Бувають дуже досконалі, гарні пісні, з патріотичною музикою, але не близька дітям, то вони її не сприймають. Тому, всі пісні, які ви почуєте - це вибір дітей».

На свято завітав і депутат Верховної Ради  Павло Дзюблик.  Він подякував організаторам фестивалю за їх неоціненний вклад у розвиток польської культури, мови та дитячої творчості в Україні. За словами народного обранця, такі фестивалі вкрай необхідні, адже вони прививають у дітей повагу до інших країн, знайомлять їх з історією та світовою культурою.

Павло Дзюблик, народний депутат України: «Наша братня республіка Польща підтримує нас починаючи з буремних подій на Майдані. Їх присутність та допомога відчувається не тільки на рівні нашої держави, але й закордоном. Тому, мені дуже приємно, що такі фестивалі польської культури відбуваються у нас, оскільки діти і взагалі все населення, повинно рости духовно і знати, чим живе сусідня республіка».

Прес-служба народного депутата України Павла Дзюблика

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі