Події

Обставини смерті 32-річного солдата з Житомирської області розслідує військова прокуратура

3 June 2016, 09:49

У головному військовому клінічному госпіталі 31 травня  помер призваний за мобілізацією військовослужбовець військової частини - польова пошта В4126 солдат Ігор Тимощук з села Лопатичі Житомирської області, який перебував на лікуванні. З 1 червня обставини смерті солдата досліджує військова прокуратура.

Про це повідомляють на сайті військової прокуратури центрального регіону України.

«Ураховуючи суспільний резонанс щодо факту його смерті, військова прокуратура Центрального регіону України інформує, що 01.06.2016 військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України за повідомленням командування вказаної військової частини до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом можливих протиправних дій командування військової частини, внаслідок чого загинув підлеглий військовослужбовець, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень в умовах особливого періоду).

Окрім цього, 01.06.2016 за повідомленням Головного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» слідчим відділом Печерського управління Національної поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 1 ст. 115 КК України за фактом смерті вказаного військовослужбовця у медичному закладі. Враховуючи те, що мова йде про смерть однієї і тієї ж особи, вирішується питання про об’єднання вказаних кримінальних проваджень», – йдеться в повідомленні.

Досліджуються обставини можливих позастатутних відносин до цього військовослужбовця.

«У ході досудового розслідування буде перевірено також законність дій командування військової частини на предмет можливого приховування факту та обставин  отримання тілесних ушкоджень військовослужбовцем, що потягли його смерть у медичному закладі.

Сьогодні, за участі слідчого військової прокуратури, експертами Київського міського бюро судово-медичних експертиз буде проведено судово-медичну експертизу, під час якої буде з’ясовано локалізацію тілесних ушкоджень, можливий час їх отримання та інші питання.

З метою більш ефективної організації досудового розслідування 02.06.16 кримінальне провадження за фактом смерті Тимощука І.П. передано до слідчого відділу військової прокуратури Центрального регіону України», – повідомляє прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, 31 травня госпіталі помер військовослужбовець з Житомирської області: батько стверджує, що через побиття у частині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі