Політика

Житомирський нардеп радіє підписанню угоди між Україною та Ізраїлем щодо працевлаштування будівельників

7 June 2016, 17:20

7 червня в Києві відбулася церемонія підписання Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним та Послом Держави Ізраїль Еліавом Бєлоцерковські міжурядової Угоди про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль та Імплементаційного протоколу А до неї (будівельна галузь).

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Угода, яка потребуватиме подальшої ратифікації парламентами двох держав, має важливе практичне значення для громадян України, адже визначає правові засади тимчасового працевлаштування українських працівників в Ізраїлі та передбачає можливість підписання у подальшому інших протоколів, що відкриватимуть ринок праці Ізраїлю для українських фахівців відповідних галузей. Після церемонії підписання Угоди та Протоколу відбулася прес-конференція за участю Посла Держави Ізраїль Еліава Бєлоцерковські, Першого заступника Міністра соціальної політики Василя Шевченка та представника Державної служби зайнятості Віктора Горленка, під час якої було роз’яснено деталі Угоди та механізми її імплементації. Про набуття чинності Угоди МЗС інформуватиме додатково», - йдеться у повідомленні.

Народний депутат від Житомира Борислав Розенблат назвав це «чудовою новиною».

«Наші будівельники, які бажають працювати на загальній правовій системі, будуть забезпечені соціальним пакетом (соціальною та медичною страховкою), який передбачений для громадян Ізраїлю, та матимуть гідну зарплатню – не менше 2,5 тисяч доларів. Для мене це чудова новина, тому що я вже більше року займаюся цим питанням. Ми мали багато зустрічей з ізраїльськими урядовцями, зокрема і під час нашого візиту разом з Президентом України Петром Порошенком у грудні 2015 року. Це питання довго обговорювали посли та міністри наших країн. Скептики можуть не поділяти мою радість і говорити, що підписання цієї угоди призведе до відтоку фахівців з України. Але в мене є аргументи. Це можливість для 20 тисяч кваліфікованих українських будівельників поїхати на тимчасову роботу за кордон, щоб набратися досвіду та заробити стартовий капітал», - написав нардеп на своїй сторінці у фейсбук.

Борислав Розенблат вважає, що в українців, які роками їздили на заробітки в Росію, з’явилася дуже вигідна альтернатива: їм більше не доведеться перетинати кордон ворожої країни і бути там нелегалами, вони зможуть чесно заробляти кошти в країні, яка з самого початку воєнних дій на Сході активно допомагає Україні.

Нагадаємо, нардеп від Блоку Петра Порошенка Борислав Розенблат – заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва і співголова групи з міжпарламентських зв'язків з Державою Ізраїль.

Фото зі сторінки Борислава Розенблата у фейсбук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі