Суспільство

У Житомирській області селяни вийшли на протест проти підприємства, яке виробляє вугілля

8 June 2016, 10:14

Громада с. Червоні Хатки у Романівському районі Житомирської області 7 червня вийшла на на протест до сільської ради. 11 травня жителі цього села перекривали трасу Дубрівка-Висока Піч, протестуючи проти підприємства, що випалює деревне вугілля поряд із житловими будинками.

Про це повідомляють на сайті Твій Романів.

«Тепер громада знову зібралася, адже підприємство почало проводити роботу з розгортання діяльності. На протест вийшли близько 100 осіб. В приміщенні Червонохатківської сільської ради для вирішення конфлікту зібралися представники сільської влади, районної влади, депутати райради та сам підприємець – В.Г. Мірошніченко.

Для вирішення конфлікту підприємець погодився змінити земельну ділянку для своєї діяльності до 1 липня. Проте жителі села виступили проти такої умови, бажаючи швидшого вирішення проблеми, аргументуючи це тим, що не довіряють вже обіцянкам.  Тож з підприємцем домовились, що той згорне діяльність протягом наступних 10 днів до 18 червня, а районна влада запропонує йому іншу ділянку для роботи, яка буде віддалена від населених пунктів і підприємство не шкодитиме здоров’ю жителів району.  На такі умови громада села Червоні Хатки погодилась і не стала перекривати знову трасу Дубрівка – Висока Піч», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 27 травня представники гранітного бізнесу з міста Коростишів Житомирської області знову перекривали дорогу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі