Політика

Про «стильну депутатку на підборах» та її відродження льону показали по ICTV

8 June 2016, 10:22

Темі відродження галузі льонарства на Житомирщині присвятили сюжет журналісти телеканалу ICTV у програмі «Факти». Ірина Костюшко, медик за фахом та депутат Житомирської обласної ради, доводить, що в Україні можна успішно займатися агробізнесом.

Три роки тому Ірина Костюшко володіла фармацевтичним бізнесом у столиці, а нині відроджує виробництво льону і вже навіть експортує продукцію до Євросоюзу.

Відродити забуту поліську традицію пані Ірина вирішила у 2014 році. Саме тоді вона викупила господарство в селі Стремигород, що на Житомирщині, найняла з півсотні працівників та збільшила фонд землі з 300 майже до 2000 га. 

«На нашому прикладі ми показуємо, що можна малому й середньому бізнесу напряму займатись експортом, без трейдерів. Це, звичайно, важко, але чим більше труднощів, тим більше можливостей. Потрібно вірити у свій успіх та ризикувати», - говорить Ірина Костюшко.

Агрокомпанія «Зоря» є соціально-відповідальною, а тому разом з відродженням льонарства займається й відродженням села. В Стремигороді було створено робочі місця, збільшено заробітну плату, організовано дозвілля для молоді, футбольну команду та вокальний гурток. Успішне відродження одного села депутатка планує поширити на усю область.

Сюжет з історією Костюшко починається на 21-й хвилині програми.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі