Політика

Міські голови Житомирської області разом з нардепами розробляють механізм лобіювання інтересів

8 June 2016, 14:11

8 червня у прес-центрі Житомирської міської ради відбулося перше засідання регіональної платформи. Народні депутати України Павлю Дзюблик, Борислав Розенблат, Ірина Суслова та Вадим Кривенко налагоджуватимуть співпрацю з міськими головами Житомирської області.

«Курс по децентралізації, який зараз прийнято в державі - курс правильний, місцеве самоврядування підтримує цю реформу, але разом з цим є багато проблем, які виникають і сьогодні ми обговорили найбільш гострі проблеми, які виникають і в сфері фінансів, і інших напрямках місцевого самоврядування. І сьогоднішня робоча платформа має на меті почути один одного, в першу чергу, і відпрацювати механізм здорового лобіювання інтересів місцевого самоврядування через депутатів, які представляють Житомирську область, і які є патріотами Житомирської області», - розповів міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

«Нам було дуже приємно почути всі ті зауваження місцевих громад, які є сьогодні до роботи і напрацювання законопроектів. Тут є багато законопроектів, які місцева влада просить не підтримувати, тому що вони мають сьогодні більш популістський характер, а не дієвий. І ви знаєте, сьогодні є багато законопроектів, які змінюються. І як людина, яка працює над законопроектами, я хочу вам сказати: 70% законопроектів, які подаються до Верховної Ради - це зміни до закону. Тобто зробили закон, напрацювали, прийняли, а потім починаємо його змінювати, тому що там не врахували, там неправильно зробили і взагалі заблокували діяльність тих чи інших органів. Тому я просто дякую місцевим громадам, керівникам міст, мерам міста за те, що ми маємо таку можливість», - каже народний депутат України Борислав Розенблат.

«Це нормальна практика, коли народні обранці приїжджають на місце, спілкуються і визначають свою подальшу роботу, тому що всі ініціативи, які ми намагаємося реалізувати у Верховній Раді, вони в будь-якому випадку йдуть від самого населення. Тобто, спочатку ми збираємо пропозиції і бачення тієї чи іншої проблеми, в результаті реалізовуємо це в вигляді законопроекту, які лобіюємо і намагаємося прийняти, і реалізувати в готові закони, так що це не перша і не остання зустріч. Думаю, в такому аспекті ми і повинні працювати», - вважає Павло Дзюблик.

З боку місцевого самоврядування були присутні: Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, мер м. Баранівки Анатолій Душко, Коростишева- Іван Кохан, Коростеня - Володимир Москаленко, Лугин - Анатолій Шахматов, міський голова Радомишля Олег Соболевський, Овруч представляв секретар міської ради Максим Чичирко. Організаторами виступила Асоціація міст України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі