Події

Житомирські поліцейські, яких підозрюють у хабарництві та збуті наркотиків, не прийшли на суд: в одного зламаний ніс, у іншого - хвора спина

9 June 2016, 16:28

Хабарництво та збут наркотичних речовин - у цьому підозрюють працівників Житомирської поліції, яких спецпідрозділ СБУ «Альфа» 3 червня затримав посеред білого дня. Наступного ж дня суд встановив для них заставу - 29 тисяч гривень. Військова прокуратура оскаржила рішення і 8 червня апеляційний суд збільшив розмір застави для одного з підозрюваних.

«Прокурор військової прокуратури вимагав більше 400 тисяч. На жаль, рішення суду нас трохи здивувало, тому що судді вирішили, що 108 тисяч гривень це адекватна сума, щоб його закрити і щоб він нікуди не пішов. Але ми знаємо, що він цю суму дуже швидко вніс у касу і вже вільний. Сьогодні ми прийшли на судове засідання по двом іншим персонажам, які теж співробітники поліції, які торгували амфетамінами і кришували, знімали гроші з наркодільців», - розповів координатор ГО «Рух Автомайдан-Житомир» Валерій Арушанян.

Але на суд, 9 червня, підозрювані не з’явилися - у одного зламаний ніс, у іншого - хвора спина.

«Там чітко зазначено: «перелам кісток носу». Плюс супутні: закрита черепно-мозкова травма, струс мозку. З розмови з лікарем це лікування затягнеться десь на три тижні», - повідомив адвокат підозрюваного Венгловського А.О. Микола Врублевський.

«Ускладнений остеохондроз, а ускладнений він забоєм грудної клітини та поперекового відділу хребта», - розповів адвокат підозрюваного Єкатеринчева Д.М. Геннадій Костенко.

Пославшись на вимоги закону розгляд справ обох поліцейських судді перенесли на наступний тиждень. Громадські активісти, які слідкують за ходом справи, скептично ставляться до документів, наданих адвокатами і збираються перевірити стан здоров’я підозрюваних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі