Україна

Прокурор Києва пообіцяв допомогти по справі Черновецького

15 March 2008, 17:33

Прокурор Києва Євген Блажівський заявляє, що прокуратура готова співпрацювати з тимчасовою слідчою комісією щодо розслідування дій мера столиці Леоніда Черновецького.

Про це Блажівський заявив в інтерв’ю газеті \"Дзеркало тижня\", опублікованому в суботу.

\"Безперечно, всі документи, які тільки побажає і зажадає парламентська комісія, прокуратура надасть негайно\", - наголосив він.

Відповідаючи на питання про можливу участь прокуратури в усуненні Черновецького від посади столичного мера, він сказав:

\"Що стосується звільнення з посади, то на цьому, боюся, позитивна роль прокуратури закінчиться. Бо таке можливе лише у разі, якщо стосовно особи, котра обіймає ту чи іншу посаду, порушено кримінальну справу. Стосовно Черновецького таких справ немає\".

Водночас, говорячи про ситуація, що склалася в Києві, Блажівський зазначив:

\"Якщо говорити про ситуацію у столиці загалом... вона справді напружена. Політично. Що ж стосується її правового аспекту, то нічого дивного й надприродного не відбувається\", - сказав він.

\"Порушення законодавства у сфері земельних відносин... відбувалися й відбуваються в кожній області і в кожному місті України. І в Києві немає якихось особливих порушень. Просто у столиці інша ціна землі. Й інший попит на неї\", - додав Блажівський.

Відповідаючи на питання про заяви міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про кримінальні справи, які зникають у прокуратурі, він сказав:

\"Я вам публічно й офіційно заявляю, що до 22 січня про жодні земельні справи, порушені МВС, столична прокуратура не знала й не відала\".

\"Які 600 злочинів, про які сьогодні каже Луценко? Які 7 тис. га. розкрадених земель? Яка шкода, заподіяна бюджетові на 250 млн. грн.? Які спецзагони для запобігання земельним аферам? Панове, в якому столітті ми живемо? Де факти, Юрію Віталійовичу?!\" – спита він.

\"У юридичній термінології немає слова «популізм». Першим обгрунтованим правоохоронцями фактом стала справа про земельні шахрайства з підставними особами у Святошинському і Деснянському районах столиці\", - сказав він , маючи на увазі справу із студентами.

Водночас, відповідаючи на питання, чому прокуратура не пред’явила обвинувачення одному із організаторів афери, він сказав:

\"Ідеться про громадянина на прізвище Тютюник, якого міліція хотіла заарештувати. З ним проводилися три очні ставки. Повторюю, три. Ніхто його не впізнав\".

\"Хоча прізвище у свідченнях справді звучало. Чому студенти його не впізнали чи не захотіли впізнати — важко судити. Може, пожаліли, бо це такий же недавній студент, який також на умовах грошової винагороди виконував свою роботу — збирав копії документів. Отож потрібної кількості доказів для санкції на арешт не виявилося\", - додав він і зазначив, що розслідування триває.
http://www.pravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі