Суспільство

Житомирські десантники вчились долати перешкоди під фізичним і психологічним навантаженням

10 June 2016, 10:02

Особовий склад навчального центру Високомобільних десантних військ продовжує підготовлювати кваліфіковані кадри для бригад ВДВ. До курсу навчань, входить і проходження декілька кілометрової смуги перешкод під фізичним і психологічним навантаженням.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба ВДВ.

«Від загальновійськової смуги перешкод вона вагомо відрізняється. Десантники долають її у складі групи, завдання виконуються подібно роботі годинникового механізму. Одні долають перешкоду, інші «крилаті піхотинці» їх прикривають, тримаючи свій сектор в полі зору, щоб стрімко відреагувати на зміну ситуації. Загін, що долає смугу складається з шести військовослужбовців у бойовому спорядженні. Висування вперед виконується парами, і кожен з загону має подолати всі перешкоди. Одного чекають усі, у ВДВ своїх не залишають.

Всі вправи виконуються під вогнем, який ведуть інструктори з автоматів і подекуди у димовій завісі. Десантники долають стіни різних висот та підземні лази, підіймаються на будівлі за допомогою мотузок і плечей товаришів, деруться на стовпи лінії високовольтних передач, переходять вбрід болото, повзуть по горло в брудній воді, стрибають по тонких бревенцях тощо», – йдеться в повідомленні.

Полоса є унікальною і єдина в своєму роді, в яку ввійшли елементи розробленні учасниками АТО, запозиченні навчальні місця підготовки у спецпідрозділів розвинутих країн світу.

Як повідомляв Житомир.info, у березні на полігоні під Житомиром британці навчають українських військових.

Фото прес-служби ВДВ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі