Суспільство

Водій маршрутки Житомир-Озерне тричі відмовляв учаснику АТО у безкоштовному проїзді

10 June 2016, 10:25

Заплатити гроші за проїзд, або йти геть з автобуса. Перед таким вибором колишнього військовослужбовця Михайла Залужного поставив водій приміського маршруту 115. Не подіяли ні військовий квиток бійця, ні довідка про участь в АТО. Михайло каже – він постійно користується своїм правом на безкоштовний проїзд, проблеми виникали тричі і щоразу з одним і тим же водієм. Востаннє це повторилося 2 червня.

«Він мені відмовив втретє і сказав вийти з автобуса, забрав у мене документи з рук і не віддавав, довелося докласти зусиль, щоб їх забрати. Він по-хамськи зі мною розмовляє, він ніколи зі мною нормально, спокійно не спілкувався – завжди говорить з криками», - розповідає Михайло.

Того вечора боєць був змушений вийти з автобуса і поїхати наступним рейсом. Втім вирішив, що цього разу не залишить справу – написав скаргу в управління транспорту облдержадміністрації та звернувся у поліцію.

«Коли почалася війна, я не ховався ніде. Я прийшов добровольцем в 30-ту механізовану бригаду, знав, що туди попаду. Найгарячіші точки це було Лутугіне – найбільш жарка точка, в якій ми були, стояли в кільці і ледь звідти вийшли. Для мене 7 грн – це не гроші, але справа в тому, що закон теж треба відстоювати свій», - каже Михайло.

Вкотре відстоювати своє право боєць йде у той же автобус. За кермом – той самий водій.

Він вивчає військовий квиток та довідку і продовжує стояти на своєму – ці документи не є підставою для безкоштовного проїзду.

«Учасник АТО він? Нема проблем, ти показуєш посвідчення, у мене написано, по посвідченню повинні їздити, а не по воєнному квитку», - каже водій.

Водій Олексій робить свої припущення про дійсність печаток та документів, але вимагати гроші з бійця у присутності журналістів не наважується.

«Я можу відмовити, можу не відмовити», - резюмує водій і повідомляє, що має вирушати.

Цього разу Михайло Залужний поїхав безкоштовно, тепер хоче почути пояснень від обласних чиновників, що робити таким, як він бійцям, які повернувшись з війни, мусять місяцями чекати на отримання посвідчення учасника бойових дій і потерпати від водіїв-хамів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі