Місто

У Житомирському госпіталі прокоментували ситуацію з туберкульозом серед військових

10 June 2016, 11:20

Понад 500 військовослужбовців ЗСУ хворі на туберкульоз. Таку невтішну статистику в травні  оголосили у військово-медичному департаменті Міністерства оборони. У Міноборони кажуть, виявити ознаки цього захворювання у призовників та мобілізованих важко. Втім, у Житомирському військовому госпіталі, де діє туберкульозне відділення, розповідають, після того, як збільшилась кількість військових-контрактників діагностувати та лікувати туберкульоз стало легше.

«При початку АТО, в 2014 році коли були перші хвилі мобілізації, таких випадків було більше. В зв’язку з великою завантаженістю, не справлялись. Зараз значно менше. Може і не бути таких випадків. Бо зараз військовослужбовці проходять при призові обов’язкове флюорографічне обстеження і якщо є ознаки, то тоді він або не призивається, або, якщо це вже військовослужбовець, то тоді проводиться лікування з направленням до нас. Чим раніше був виявлений військовослужбовець, тим раніше розпочнеться його лікування і коло осіб, які з ним контактували, вони теж проходитимуть превентивне лікування. Тобто, люди беруться на облік, вони проходять певний, скажімо так, курс, щоб захистити людину від можливого захворювання», - сказав заступник начальника Житомирського військового госпіталю з медичної частини Олександр Ліпецький.

У військовому госпіталі наголошують, діагностувати туберкульоз важливо якомога раніше, у такому випадку це дозволить запобігти поширенню хвороби серед військовослужбовців ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі