Події

З початку року в Житомирській області потонули 10 осіб, в тому числі дитина

13 June 2016, 12:40

У Житомирській області з початку 2016 року на водних об’єктах загинуло 10 людей, в тому числі дитина.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.

Протягом купального сезону 2015 року на водних об’єктах області загинуло 33 особи, серед яких 5 дітей.

«Для рятувальників області період відпочинку на водоймах є особливо напруженим, адже саме зараз слід чекати збільшення кількості загиблих та травмованих на воді. Особливе занепокоєння в рятувальників викликають діти, залишені без нагляду дорослих. З ними постійно треба спілкуватися та привчати до культури безпечної поведінки. Тим паче у період літніх канікул, більша кількість школярів перебуватимуть без нагляду та у постійних пошуках пригод», - констатують рятувальники.

Від фатальних подій відпочиваючих можуть вберегти прості правила.

«Не заходьте у воду в незнайомому місці. Відпочивати треба тільки у спеціально відведених місцях. Перед тим, як зайти у водойму, перевірте дно. Молодь полюбляє стрибати у воду з берега, гірки, урвища, «тарзанки». Це є грубим порушенням правил безпечної поведінки на воді. Проте ще куди небезпечніше – купатися наодинці. Такий відпочинок може закінчитися бідою, адже за відсутності людей не буде кому допомогти потопаючому чи хоча б покликати на допомогу. Безпечніше перебувати на воді у світлу пору доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24», - застерігають співробітники У ДСНС.

«У більшості випадків тонуть люди, котрі вміють плавати, і з самовпевнено запливають далеко від берега. Там вони можуть потрапити у потік холодної води. Також кінцівки може зводити судома. У цій ситуації головне – не злякатися. Треба зануритися у воду і сильно потягти рукою на себе ступню за великий палець. Головне – не панікувати, адже так ми не допоможемо ні собі, ні іншим», - цитує начальника Управління ДСНС у Житомирській області Ігоря Нікітчука прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, 29 липня 2015 року на Соколовському кар’єрі в Житомирі втопився чоловік. 19 липня минулого року у с. Андріяшівка Бердичівського району Житомирської області у водоймі втопився 13-річний хлопчик.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі