Події

Поліції просить допомогти упізнати шахрайок, які за 86 тис. грн «зняли порчу» житомирянці

13 June 2016, 16:00

Житомирський відділ поліції розшукує двох шахрайок, які під приводом зняття порчі заволоділи грошима та майном жительки обласного центру на загальну суму понад 86 тисяч гривень.

Про це Житомир.infoповідомила прес-служба ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«27-річна жителька м. Житомира стала жертвою двох пройдисвіток, які перепинили її на перехресті вул. Івана Мазепи – Бориса Тена. Незнайомки назвалися віщунками і просто посеред вулиці налякали житомирянку нібито наведеною на неї порчею.  За уявне «зняття зурочення» молода жінка спочатку віддала наявну при ній жіночу сумку з грошима в національній та іноземній валюті, особистими документами та банківськими картками. Потому, коли зі слів шахрайок, отриманого їм виявилося недостатньо для «ефективності обряду», жінка винесла їм усі золоті вироби, які були в її домі, разом з вартісним мобільним телефоном і ключами від квартири. Потому, коли зійшла мана «навроку», жінка підрахувала збитки, загальна сума яких склала понад 86 тисяч гривень», – йдеться в повідомленні.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.190 (Шахрайство) ККУ. У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють осіб віщунок-пройдисвіток і звертаються до громадян із проханням допомогти упізнати їх за наявними зображеннями.

Поліція звертається до житомирян з проханням:  якщо ви володієте будь-якою інформацією про жінок, зображених на фото або також постраждали від їхнього ошуканства, повідомте про це до Житомирського відділу поліції (м. Житомир, вул. Лесі Українки, 17) або зателефонуйте 102.

Водночас поліцейські закликають житомирян не довіряти незнайомкам, які посеред вулиці «віщують майбутнє» і «знімають порчу». У противному випадку ви ризикуєте залишитися з уявним навроченням без грошових заощаджень і дорогоцінностей.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області пенсіонерка ошукала людей на 240 тисяч гривень.

Фото прес-служби ГУ Нацполіції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі