Суспільство

Поліція Житомира саботує справу щодо захоплення Житомирської кондфабрики, - юристи ТДВ «ЖЛ»

13 June 2016, 17:38

 Про це вони заявили на зустрічі громадськості з начальником ГУ Нацполіції в Житомирській області В’ячеславом Печененком 9 червня.

Юристи зазначають, що житомирські правоохоронці саботують розслідування всіх кримінальних проваджень, що стосуються захоплення кондитерської фабрики.

«На сьогоднішній день є кримінальні впровадження, які знаходяться тут, в Житомирі. Перше з них порушено ще в 2015 році. До сьогоднішнього дня по цих кримінальних впровадженнях не зроблено нічого. Навіть після того, як ми з Вами поспілкувалися, надали Вам інформацію, я спілкуюся з слідчими і вони повідомляють: «Справи в нас немає, справа в УВД». І за дві неділі жодної слідчої дії. Перше питання. Ситуація навколо Житомирської кондитерської фабрики почалась 27 листопада. Особа просто виключила підприємство з Єдиного державного реєстру. Ця особа проживає на території Житомирської області. На скільки мені відомо, до сьогоднішнього дня вона ще не допитана. Тобто, з 27 листопада слідчі дії в цій частині не проведено.

Після цього, на територію фабрики зайшли особи, де знаходилась продукція, вироблена ТДВ «ЖЛ». Тобто, з сировини, закупленої ТДВ «ЖЛ», за кошти ТДВ «ЖЛ», і особами ТДВ «ЖЛ», тобто працівниками. Після минулої зустрічі, в минулу середу ви сказали, що прийшли працівники, які зараз знаходяться на території кондитерської фабрики і подали документи про те, що ця продукція дійсно ЗАТ «Житомирські ласощі». Питання дуже цікаве: чи хоч хто-небудь описав її, подивися, хто виробник цієї продукції? Теж це не було зроблено працівниками Житомирського міськвідділу.

На території знаходяться автомобілі однієї з київських фірм, яку я також представляю. З лютого місяці порушено впровадження, до сьогоднішнього дня автомобілі навіть в розшук не оголошені. Тому в мене є загальне таке питання: коли почнуть по провадженням за нашими заявами, де дійсно є ознаки злочину, робити якісь слідчі дії по відношенню до тих осіб, які ми зазначали у заявах?», – каже юрист ТДВ «ЖЛ» Андрій Кліща.

На що отримав відповідь від В’ячеслава Печененка, що «кримінальні впровадження розпочаті по цим питанням, втому числі по транспортним засобам, по тих питаннях, що були в травні, лютому, січні».

В свою чергу слідчий повідомив у справі наступне: «У зв’язку з перебуванням вказаного кримінального впровадження на контролі в обласній прокуратурі, в місцевій прокуратурі та у зв’язку з резонансністю указаних подій, кримінальні впровадження часто витребовуються контролюючими органами – обласної, місцевої прокуратури. У зв’язку з цим слідчі дії проводяться не так регулярно, як би хотів виступаючий. За дорученням головного слідчого управління була зафіксована дійсно наявність на території складських приміщень фабрики продукції, як виробленої ТДВ «ЖЛ», ну з маркуванням, принаймні, ТДВ «ЖЛ», чи є вона на сьогоднішній день – мені не відомо».

Щодо реєстратора В’ячеслава Лоханчука, який незаконно видалив ТДВ «ЖЛ» з реєстру підприємств, за 7 місяців жодного разу не викликали на допит, що підтвердив Олександр Радченко, заступник начальника ГУ Нацполіції, начальник слідчого управління: «Кримінальне впровадження по Лоханчуку одразу було передано на розслідування в головне слідче управління, тому ми не розслідуємо це впровадження. В розшук його не оголошували, відповідно, наше управління карного розшуку його не розшукує...».

Однак, юристи ТДВ «ЖЛ» здаватися не збираються і сподіваються на зрушення справи з місця.

Прес-служба ТДВ «ЖЛ»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі