Місто

У житомирянина, машину якого вилучили на спецмайданчик як речовий доказ, вимагають заплатити за стоянку

15 June 2016, 11:05

Після аварії 11 травня автомобіль Василя Чортка ремонту вже не підлягає. Після ДТП його автівку доставили на спецмайданчик у якості речового доказу і 7 червня мали повернути. Постанову про безоплатне повернення автомобілю підписав слідчий Житомирського відділу поліції, але охоронець спецмайданчику видав йому інший документ - рахунок до сплати.

«І сьогодні мені охоронець надає довідку про те, що я маю сплатити 1488 гривень за охорону мого автомобіля та 720 гривень за те, що її сюди було доставлено евакуатором. Автомобіль мені не повертають, поки я не оплачу. Якщо враховувати, що в мене дві з половиною тисячі гривень зарплата, а сьогодні я за місяць маю сплатити 2 200 гривень, то це для мене дуже істотна сума», - розповідає власник машини Василь Чорток.

Послуги доставки автомобіля та його зберігання і охорони надає Державне підприємство Міністерства внутрішніх справ «Інформ-Ресурси».

«Слідчий не може вам винести цю постанову. Цю постанову безоплатно може винести тільки суд. Якщо суд надає вам рішення видати вам автомобіль безоплатно, будь ласка: безоплатно приходьте його і забирайте. Ми - організація, яка надає послуги. За ці наші послуги ви повинні заплатити: за охорону, зберігання, за транспортування транспортного засобу, після чого, я ж кажу, в цивільному порядку берете чеки і стребуйте їх з винуватця ДТП, з міськвідділу», - розповів чоловік, який представився працівником підприємства «Інформ-Ресурси».

В управлінні патрульної поліції, на території якого знаходиться спецмайданчик, розводять руками. Кажуть: у них з підприємством ніяких угод немає.

«Договір укладено на рівні департаменту з державним підприємством «Інформ-Ресурси». При ДТП з потерпілим ми тільки супроводжуємо за дорученням слідчого. Транспортний засіб описує слідчий по протоколу огляду міста події», - розповів начальник відділу адмінпрактики управління патрульної поліції у м. Житомирі Андрій Плисак.

Слідчий відділ цю ситуацію не коментує. Відповіді на інформаційний запит до Житомирського управління Нацполіції ми чекали тиждень, але так її і не отримали. Тим часом автівка досі знаходиться на спецмайданчику і сума до сплати за її зберігання щодня зростає.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі