Місто

Учасники табору «Нащадки козацької слави» побували на стрільбах разом з житомирськими десантниками

15 June 2016, 15:28

Вони ретельно готуються до кожного пострілу, бо в руках у них зброя зі справжніми бойовими набоями. Учасники Всеукраїнського патріотичного вишкільного табору «Нащадки козацької слави» побували на військовому полігоні під Житомиром, де проходять підготовку військовослужбовці-десантники. Під час відвідин полігону діти з усіх куточків України мали можливість ознайомитись з різними видами зброї, яка перебуває на озброєнні в високомобільних десантних військах, та навіть, самим спробувати себе в якості стрільців.

«Для нас це вже не вперше. Ми дуже часто проводимо подібні збори, змагання. Але вперше довелося стріляти з бойової зброї. Інколи аж подих перехоплює. Я сама хочу вступити у військовий навчальний заклад і хочу також, як і вони навчати таких діток, як ми», - розповідає Євгенія Ватуля.

Самі військовослужбовці охоче демонструють юнакам і дівчатам кулемети та автомати та розповідають, чого не можна робити зі зброєю.

«Основна мета – це навчити поводитись зі зброєю, патріотичне безумовно навчання, і ті навички, які знадобляться в житті. Безумовно, вони дуже зацікавлені, вони стараються, вони - молодці. Можу сказати з гордістю: це наша зміна», – переконаний начальник медичної служби 199-го навчального центру підготовки ВДВ Сергій Архангельський.

Збираючись до табору «Нащадків козацької слави», юнаки та дівчата не розраховували, що військовослужбовці дозволять їм стріляти бойовими набоями.

«Я суджу по своїх дітях, нас тут є сім чоловік, мої всі в захваті. Просто ніхто не розраховував, що ми будемо стріляти навіть. Просто думали, що покажуть щось. А тут ми вже і постріляли. Всі в захваті, всі задоволені», – розповідає керівник МГО «Сонячна Січ» Віталій Кульпа.

Діти кажуть, починають краще розуміти українських військовослужбовців, які захищають цілісність держави.

«Ти ставиш себе на їхнє місце, як вони обороняють тебе і твою землю. І хочеться якось теж вивчитись на військових і обороняти свою землю, там де ти народився», - каже Діана Шатохіна.

 «Завжди хотіли спробувати, як служиться. Як все налаштовано тут в армії. Постріляти», - розповідає Данило Шатохін.

Учасники патріотичного табору «Нащадки козацької слави» пробудуть на полігоні ще декілька днів та зможуть більш детально дізнатись про розпорядок дня військовослужбовця Збройних сил України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі