Місто

Житомирський перевізник заявив, що возитиме учасників АТО тільки по пред’явленню посвідчення УБД

15 June 2016, 21:30

Останнє попередження - так учасники АТО називають черговий візит 15 червня до Житомирської облдержадміністрації. 10 червня на приміському маршруті № 115 учаснику АТО  Михайлу Залужному вкотре відмовили у пільговому проїзді.

«Я звернувся до житомирської адміністрації наступного дня і написав скаргу на водія та звернувся в поліцію. Але до сьогоднішнього дня результату я не маю», - каже учасник АТО Михайло Залужний.

11 червня на маршруті Житомир-Київ безкоштовно не хотіли везти АТОшника Дмитра Матвійчука.

«Я прийшов, квитки не продавали. Я кажу: «Можу їхати без квитка?». «Ні». Кажу: «Скажіть, будь ласка, яка причина? В мене є посвідчення учасника бойових дій, на цій підставі я можу їхати». Він сказав мені: «Це остання маршрутка, ми набираємо тільки тих, хто платить за проїзд». Я кажу: «Ні, я поїду». Я сів у маршрутку і поїхав», - розповідає АТОшник Дмитро Матвійчук.

У кабінет начальника управління інфраструктури запросили перевізника маршруту №115 та самого водія, який, незважаючи на довідку учасника АТО та військовий квиток, відмовляв Михайлу Залужному у безкоштовному проїзді.

«Він навіть перед цим мене двічі не пропускав. Він сказав, що у мене підроблені документи , фальшиві печатки, і сказав, що я не учасник бойових дій. Тобто, я взагалі ніхто, і він мене постійно висаджував з автобуса», - каже Михайло Залужний.

«Він сам вийшов, сам, його ніхто не виганяв. Я не викинув твій документ під ноги, я виклав і подивився. Кажу: «Ти поміняв посвідчення?» Ти сказав: «Ні, я буду їхати». Ти, знову ж таки, був напідпитку», - розповідає водій маршрутки Олексій.

«Є чітко стоїть штамп, є чітко стоїть печатка, і написано: від такого-то по таке. І там чітко видно, але на ньому нічого не видно. У військовому квитку теж немає такої печатки, як треба. А за це діло, що ви нас хамами називаєте - з сьогоднішнього дня показує посвідчення і їде», - додає приватний перевізник Аркадій Савицький.  

За лічені хвилини у кабінеті зчинився галас. За словами начальника управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА Романа Крисюка, довідка учасника АТО не є підставою для пільгового проїзду.

«Шановний, покажіть, будь ласка, посвідчення учасника бойових дій. Це довідка. Є відносини пасажир-перевізник. Пасажир платить гроші або показує посвідчення. Ані довідки, ні якісь інші документи не є підставою для безкоштовного проїзду. З усією повагою до всіх хлопців, які приймали участь в бойових діях», - пояснив Роман Крисюк.

Зважаючи на вердикт начальника управління, додому Михайла Залужного відправляли під супровід. Надалі такого ставлення перевізників та водіїв до себе АТОшники терпіти не стануть і готові відстоювати свої права рішучими діями.

«Я думаю, громада розуміє, що буде. Ми мовчати не будемо. А які ми дії зробимо, потім всі побачать», - каже учасник АТО Дмитро Матвійчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі