Політика

«Футбольний матч» між чиновниками та громадою тягнеться уже 5 років

16 June 2016, 11:10

Саме стільки часу в с.Горопаї Любарського району люди не мають питної води. У 2011 році в криницях зникла вода і люди змушені їздити до колгоспної башні набирати воду на побутові потреби. На сході села всією громадою вирішили провести водогін зі скважини, навіть збирали спільно кошти на початок робіт. Проте, на цьому справа й застопорилася – «людських» коштів вистачило на проведення трьохфазної лінії, встановлення автоматики та укріплення самої башні. Залишилося прокласти 2,5 км водогону, на що і попросили від влади підтримки.

Проте, звернення до обласної влади по допомогу виявилися марними - чиновники уже 5 років «футболять» громаду від одного кабінету до іншого, лише обіцяючи допомогти.

«Влада змінюється, а людьми як грали у футбол, так і продовжують грати.  І це приклад лише однієї громади,а скільки таких громад у нас в області? Нарешті за два місяці добився робочої наради, щоб зрушити питання з місця. Щоб чиновники нарешті почули громаду і зрозуміли, що громада і забезпечення водою громади – це пріоритетне завдання і депутата, і департаменту фінансів і всіх чиновників, які отримують гроші за свою роботу», - говорить Володимир Кропивницький, депутат обласної ради, голова фракції ВО «Батьківщина». 

За словами депутата, ще у січні він звернувся до обласної адміністрації про виділення коштів у сумі 450 тис. грн. на завершення  будівництва водопроводу для цього населеного пункту. На що департамент фінансів надав чергову відписку. Районна влада, за сприяння Кропивницького, змогла виділити 150 тис. грн, яких все одно недостатньо.

В департаменті містобудування, архітектури будівництва та ЖКГ ОДА повідомили, що державні програми не підкріплені фінансами, втім, як і обласні.

«Ця проблема стара і не лише в с.Горопаї. лише завдяки сільському голові це питання піднімається, але воно стоїть на місці і буде стояти. Бо в програмі «Питна вода» не передбачено виділення коштів з обласного бюджету на будівництво сільських водопроводів. Уже три роки не має державних програм і не буде», - зазначила заступник начальника департаменту Тетяна Варема.

Депутат Володимир Кропивницький переконаний, що незважаючи на міцний опір чиновницької когорти, шляхи вирішення питань водопостачання у селах Любарського району все ж існують.

«На сьогодні проблеми з питною водою існують у 32 селах області. Я наголошую, що це пріоритетне питання, бо при відсутності води все інше відходить на другий план. Дуже сподіваюся на підтримку депутатського корпусу на цій сесії. Сподіваюся, ми допоможемо людям», - зазначив політик.

Прес-служба Володимира Кропивницького

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі