Місто

Нову розмітку у Житомирі наносили без проведення тендеру та без схеми дорожнього руху

16 June 2016, 14:38

Нову дорожню розмітку на вулицях міста наносили без плану-схеми дорожнього руху, і схему проїжджої частини доводилося замальовувати вручну – про це на сесії Житомирської міської ради 16 червня розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«Таких план-схем не було ні в комунального підприємства «УАШ», ні в управління міської ради. По приходу на посаду я підняв це питання. Відповідно, на сесії ми теж виносили питання про закладання коштів на розробку таких схем. По одній вулиці ми таку план -схему маємо, вона має детальні окреслення і по розмітці, і по дорожніх знаках, і по площі дорожнього покриття. Це комплексний документ, з яким в подальші роки таких проблем виникати не буде. Що стосується «на свій розсуд» - то не на свій розсуд, тому що проходилися з представником підрядної організації, представником управління транспорту і основні елементи розмічувалися по обсягах виконання робіт», - повідомив Дмитро Ткачук.

Задали питання і про метод визначення виконавця послуг.

«Тендерів не було, тому що суми на організацію робіт не перевищували 200 тисяч, відповідно по кожному об’єкту виконаних робіт. Підрядник визначався наступним чином: ми відпрацювали 44 підприємства, які здійснюють в Україні  подібні роботи, запросили їхні прайс - листи, з рядом провели зустрічі, зійшлися на чотирьох, які були в одному ціновому діапазоні і троє приступило до роботи, інші – ні», - відповів Дмитро Ткачук.

До наступного року в управлінні планують розробити детальне планування усіх основних вулиць міста, і подальші зміни у схемі дорожнього руху та нанесення нової розмітки робитимуть відповідно до цих документів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі