Місто

СЕС не виявила відхилень у якості річкової води в зоні житомирського пляжу

17 June 2016, 11:30

Якість води відкритих водойм, які використовуються для літнього відпочинку у житомирському гідропарку та кар’єрі «Силікатний», відповідає нормам.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського міськрайонного відділу лабораторних досліджень «ДУ Житомирський обласний лабораторний центр ДСЕСУ».

«У м.Житомирі на території гідропарку функціонує 2 облаштованих міських пляжа: дорослий та дитячий. Відомча підпорядкованість – КП «Парк культури відпочинку ім. Ю.Гагаріна» Управління культури Житомирської міської ради. Станом на 16.06.2016 р. відібрано та досліджено зразки води із р.Тетерів на «дорослому» та «дитячому» пляжах в районі Гідропарку на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники – по 6 проб відповідно. Відхилень за вищевказаними показниками не виявлено. Відібрані зразки води з питних фонтанчиків на території гідропарку на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники. Відхилень за данними показниками  не виявлено. Бувший піщаний кар’єр «Силікатний» в районі села Слобода-Селецька та озеро «Мельком» біля с. Сонячне Житомирського району активно використовуються населенням для літнього відпочинку. В досліджених зразках води із вказаних водоймищ на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники відхилень не виявлено», – йдеться в повідомленні.

Моніторинг стану якості водойм, які використовуються з рекреаційною метою, продовжується.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2016 року, незважаючи на прохолодну весну, житомиряни відкрили купальний сезон у гідропарку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі