Місто

У центрі Житомира інспекція з благоустрою ходила по магазинах з приписами за рекламу

17 June 2016, 13:26

У центрі Житомира КП «Інспекція з благоустрою» 17 червня вручала підприємцям приписи за зовнішні рекламні конструкції.

Співробітники комунального підприємства і представники управління містобудування, архітектури та дизайну Житомирської міської ради провели спільний рейд, під час якого вручили приписи, у яких пропонували приватним підприємцям надати дозвільні документи на розміщення зовнішню реклами на фасадах будинків. 17 червня планують роздати приписи на вулиці Лятошинського та на частині вулиці Київської.

«Проводиться робота інспекції з благоустрою з залученням представників архітектури міста по з’ясуванню законності розміщення зовнішньої реклами на фасадах приміщень магазинів та інших організацій чи підприємств. Надаються приписи, в яких пропонується надати документи, які дають право на розміщення засобів зовнішньої реклами на вказаному об’єкті. Дається термін у 5 робочих днів для того, щоб власники рекламних засобів зовнішньої реклами надали існуючі документи або звернулися до управління архітектури для отримання таких документів. Якщо власник не з’явиться, не пред’явить документів та не подасть заявку на оформлення такої документації – буде вирішуватись питання щодо подання таких об’єктів до рішення на демонтаж», - розповів начальник лінійного відділу КП «Інспекція з благоустрою» Олександр Круглий.

Деяких житомирян такі рейди відверто обурюють. На вулиці Лятошинського чоловік, який відмовився представитися і назвався «перехожим», коментував журналістам дії міської влади.

«Я вважаю, що це дебілізм. Людина заробляє зараз гроші, важко в цьому світі зараз, яскрава ця реклама чи не яскрава – це дебілізм. Ось асфальтуйте, будь ласка, ями, а ви до реклами... Я знаю для чого це: щоб піти в архітектуру, погодити це, заплатити гроші, у нас все на грошах. Зараз закриєте людей, люди не будуть платить податки, не будуть зарплати платить. Це «полегшення бізнесу» називається, малого і середнього бізнесу... викачка «бабла», - обурився житомирянин, який став свідком роботи інспекції з благоустрою.

За словами учасників рейду, такі приписи вручають вже місяць, опрацювали Велику Бердичівську, Театральну та частину Київської.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі