Події

ГУ Держгеокадастру в Житомирській області незаконно виділило киянину 252 га землі

18 June 2016, 11:15

За позовом органів прокуратури Житомирської області визнано незаконними 12 наказів ГУ Держгеокадастру в області та недійсними договори оренди земельних ділянок, скасовано рішення про державну реєстрацію права оренди 12 земельних ділянок площею 252 га.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Житомирської області.

«Йдеться, зокрема, про те, що наказами ГУ Держгеокадастру у Житомирській області, у березні 2014 року, затверджено проекти землеустрою та надано жителю м. Києва в оренду на 49 років земельні ділянки загальною площею понад 252 га для фермерського господарства. Однак, значну площу землі приватній особі було передано з порушенням Земельного кодексу України, Законів України «Про фермерське господарство», «Про оцінку земель», без проведення нормативної грошової оцінки землі та земельних торгів. Відтак, за втручання прокуратури припинено незаконну оренду землі та зобов’язано судом орендаря повернути земельні ділянки вартістю понад 6 млн грн до земель запасу Носівської, Рачківської та Карповецької сільських рад Чуднівського району», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, посадовець ГУ Держгеокадастру в Житомирській області та його родина стали власниками бурштинових земель.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі