Економіка

Залучення інвестицій в економіку Черняхівського району

21 June 2016, 09:55

У поточному році на сесії Черняхівської районної ради була прийнята Програма залучення інвестицій в економіку Черняхівського району на 2016-2020 роки, яка є основою у сфері залучення інвестицій та інструментом збільшення надходження обсягів іноземного та вітчизняного фінансового ресурсу.

На території Черняхівського району працює 16 підприємств з іноземними інвестиціями. Експортні операції здійснюють 10 підприємств та декілька приватних підприємців.

Серед країн світу лідерами прямого іноземного інвестування в економіку нашого району є Нідерланди, США, Данія та Польща.

Станом на 01.04.2016 року обсяг залучених прямих іноземних інвестицій на Черняхівщині склав 1689,9 тис.дол. США, що на 8% більше, ніж на початок минулого року. В розрахунку на особу населення припадало 58,1 дол.США.

Обсяг експорту товарів за І квартал 2016 року склав 3,4 млн. дол. США, що на 29,2% менше порівняно з І кварталом 2015 року. У розрахунку на одну особу припадало 118,5 дол.США обсягу експорту товарів. Імпортних операцій було здійснено на суму 2 млн. дол. США, що на 37,9% більше, ніж за І квартал 2015 року. Сальдо зовнішньої торгівлі товарами за звітний період було позитивним і становило 1,4 млн. дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 1,68.

Відповідно до статистичних даних за січень-березень поточного року підприємствами Черняхівського району освоєно капітальних інвестицій на суму 8402 тис.грн. (модернізація виробництва, придбання машин та обладнань), на одну особу капітальних інвестицій становило 288,7 грн.

З керівниками підприємств ведеться робота щодо заповнення анкет, розроблених Центром підтримки експорту при Житомирській торгово-промисловій палаті за результатами яких буде розроблено комплекс заходів спрямованих на розширення ринків збуту і збільшення обсягів експортних поставок.

Інвестиційні пропозиції Черняхівського району розміщені на веб-сайті райдержадміністрації в рубриці Економіка.

Відділом економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації проведено роботу по оновленню матеріалів про інвестиційні пропозиції, вільні земельні ділянки та незадіяні виробничі приміщення Черняхівського району. Матеріали подані до Департаменту економіки для оновлення обласних каталогів.

Вільні земельні ділянки для будівництва кар’єрів - Селець 2,8га, 3,6 га, Очеретянка - 3,0га.

Інвест пропозиція для ТОВ «Каміння Елен» кар’єр 2,3 га, для Зороківської сільської ради – розробка родовищ строкатої глини та будівництво цегельного заводу.

Відділом економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації розроблено власну базу пропозицій підприємств Черняхівського району, яку заплановано направити до інших регіонів України для співпраці.

Відділ економічного розвитку і торгівлі Черняхівської райдержадміністрації

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі